15 / 05 / 2024

çevre denetim cezası 20 milyon lira

çevre denetim cezası 20 milyon lira

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “ Yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon TL para cezası kesildi ” dedi...

Yapı denetim sistemi değişiyor mu? İşte kulislerden sızan o bilgi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2001 yılında hayata geçirilen yapı denetim sisteminde havuz modelinin yumuşatılabileceği iddia edildi. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz ay başlanan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda 107 öneri gündeme geldi. Öneriler arasında kentsel dönüşümü engelleyenlere para cezası yer alıyor. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

İnşaatları denetleme görevini yerine getirmeyen kuruluşlar yeni iş alamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, görevini yerine getirmeyen 63 yapı denetim firmasına, "yeni iş almaktan men cezası" uyguladı...

çevre denetim cezası 20 milyon lira Haberi

çevre denetim cezası 20 milyon lira

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon TL para cezası kesildi” dedi.

Çevre denetimlerini sıklaştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kirliliğe göz açtırmadı. Alo 181 Çağrı Merkezine 2014 Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında toplam 52 bin 77 çağrı geldi.

2014 yılının ilk 4 ayında 8 bin 483 denetim de bulunan Bakanlık, 2014 yılının ilk 4 ayında 13 bin 718 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda kesilen ceza miktarını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıkladı. Bakan Güllüce, yaptığı açıklamada, “Yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon 549 bin 785 TL para cezası kesildi”  dedi. 

Bakan Güllüce, açıklamalarına şöyle devam etti: “Toprak kirliliğine yönelik yapılan 99 denetimde 37...