03 / 05 / 2024

Çevre Görevlisi yönetmeliği

Çevre Görevlisi yönetmeliği

Çevre görevlisi, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu denetliyor. Peki, çevre görevlisi kimler olabilir? İşte çevre görevlisi olma şartları..

Çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak veya yaptırılacak çevre mevzuatı sınavında başarılı olanlara Bakanlık tarafından çevre görevlisi belgesi veriliyor. Peki, çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır?

Çevre yönetim hizmeti alma şartları nelerdir?

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, çevre yönetim hizmeti alma şartları nelerdir? İşte yönetmelikte yer alan o şartlar...

Çevre Görevlisi ve Çevre Yönetim Birimi Hakkında Yönetmelik!

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik 28828 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, çevre görevlilerinin belgelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik!

Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik 12 Kasım 2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, çevre danışmanlık firmalarına yeterlik belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirleniyor...

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mİlli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bugünkü 31128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

Çevre Görevlisi yönetmeliği Haberi

Çevre Görevlisi yönetmeliği

Çevre görevlisi kimler olabilir?

Çevre görevlisi, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek ve Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, tesis içi yıllık denetim programları düzenleyen görevli olarak nitelendiriliyor. Çevre görevlisi olma koşulları yönetmeliklerle açıklanıyor.


Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet sayfasında kimlerin çevre görevlisi olabileceğini, çevre görevlisi olma şartlarını açıklıyor. Burada yer alan bilgilere göre, çevre görevlisi olabilmek için en az 4 (dört) yıllık Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak gerekiyor.


Kimler çevre görevlisi olabilir?

- En az 4 (dört) yıllık Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olanlar veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış kişiler (çevre mevzuatı konusunda...