07 / 07 / 2024

çevre izni başvurunu hangi işletmeler yapabilir

çevre izni başvurunu hangi işletmeler yapabilir

Mevzuat uyarınca işletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla verilen belgeye çevre izni belgesi deniyor. Peki, çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar nelerdir?

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Fatih Özkadı ne zaman Çevre Kurulu Başkanı oldu? Arçelik’te hangi üst düzey görevi yürütüyor?

Fatih Özkadı kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatı boyunca hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Fatih Özkadı’nın hayatı...

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Halkalı'da inşaat malzemeleri taşıyan tır devrildi!

Halkalı'da inşaat malzemeleri taşıyan tır, Küçükmece istikametindeki çevre yolu bağlantısında kontrolden çıkarak devrildi.

İsrail yönetimi Filistinlilerin imar izni başvurularını reddetti!

İsrail yönetimi işgal altındaki Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde 2016-2018 yıllarında Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının bir çoğu geri çevrildi...

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Gümüşhane'ye Tersun tüneli müjdesi!

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Gümüşhane Şiran'da gerçekleşen iftar yemeğinde Tersun dağına tünel projesiyle ilgili müjdeyi verdi.

İzmir Bayraklı'daki yol ve köprü çalışmaları tamamlanıyor!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki Onur Mahallesi’ni çevre yoluna bağlayacak yol ve köprüyü tamamlıyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi haftaya başlıyor!

2017 vergi takvimine göre gayrimenkuller için emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Vergiler en son 31 Mayıs'ta ödenecek..

2017 çevre temizlik vergisi 10 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyeri kullanıcılarını ilgilendiren çevre temizlik vergisi için 2017 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Mart itibariyle başlıyor. Buna göre ödemeler 10 gün sonra başlayacak..

çevre izni başvurunu hangi işletmeler yapabilir Haberi

çevre izni başvurunu hangi işletmeler yapabilir

Çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar!

İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye çevre izni belgesi deniyor. Çevre izni belgesinin  emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içermesi gerekiyor.


Çevre izni belgesi başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılıyor.


Çevre izni belgesi başvurusu elektronik veya mobil imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılıyor. Başvurunun yetkili mercilere yapılmasından sonuçlanmasına kadar olan süreç içerisinde sunulan bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar...