25 / 05 / 2024

Çevre mevzuatı nedir

Çevre mevzuatı nedir

İZÇEV Genel Koordinatörü Tatar: "İlgili mevzuta hakim olunmaması nedeniyle alınacak yanlış kararlar ya da ihmaller karşısında belediye başkanları 5 yıla kadar hapis ve 5,2 milyon lira para cezalarıyla karşı karşıya gelebilir" dedi

Çevre mevzuatını bilmeyen belediye başkanına ağır yaptırımlar geliyor!

İZÇEV Genel Koordinatörü Tatar: "İlgili mevzuta hakim olunmaması nedeniyle alınacak yanlış kararlar ya da ihmaller karşısında belediye başkanları 5 yıla kadar hapis ve 5,2 milyon lira para cezalarıyla karşı karşıya gelebilir" dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

TOKİ indirim kampanyası nedir? 2022 TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlayacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ için yeni bir indirim kampanyası yapılacağını duyurdu. Peki TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlayacak? Yeni TOKİ indirim kampanyası nedir? TOKİ indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. Peki, Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek? İşte tüm detaylar...

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Kanal İstanbul’da mevzuat tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin yapımı için ortak mevzuat çalışmasını tamamladı. Taslağa göre çılgın proje, yap- işlet - devret modeli ile gerçekleşecek.

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

İmar mevzuatına aykırılık nedir?

İmar barışı başvurularında imar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi isteniyor.Peki, imar mevzuatına aykırılık nedir? İmar mevzuatına aykırılık nasıl tarif edilir?

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Yapı inşaatlarında, bina inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Peki, 2016 yılında ortalama bir daire maliyeti nedir?

Vergi geç ödeme cezası nedir?

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?

Çevre mevzuatı nedir Haberi

Çevre mevzuatı nedir


Belediyecilik hizmetlerinin önemli bir bölümünü oluşturan çevre ve şehircilik uygulamalarının, ilgili mevzuatın bilinmemesi halinde belediye başkanları için ağır yaptırımları beraberinde getirebileceği uyarısında bulunuldu. İzmir İli Çevre Koruma Vakfı (ÎZÇEV) Genel Koordinatörü Osman Tatar, yaptığı açıklamada, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkan adaylarının vaatlerinin en başında da kentsel dönüşüm, çöp depolama alanları, çevre düzeni gibi konuların geldiğine işaret etti. Belediyecilik hizmetlerinin neredeyse yüzde 90'ınm çevre ve şehircilik uygulamalarından oluştuğu dikkate alındığında, bunun son derece normal olduğunu ifade eden Tatar, seçilecek belediye başkanlarının bu vaatlerini yerine getirirken ilgili mevzuata uygun hareket etmele ri gerektiğini ifade etti. Yürürlükteki mevzuatta, bazı ihlal durumları için çok ağır yaptırımların bulunduğuna dikkati çeken Tatar, şu bilgileri verdi: "İlgili mevzuata hakim olunmaması nedeniyle alınacak yanlış kararlarya da...