05 / 05 / 2024

çevre şehir bakanı çamlıca otel projesi

çevre şehir bakanı çamlıca otel projesi

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti var mı? Bakan Koca tek tek açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde kira garantisi dışında başka garanti olup olmadığını açıkladı. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş'a yeni bir şehir meydanı yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'a yapılacak şehir meydanı projesinin hazır olduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Trabzon Şehir Hastanesi işte bu tarihte açılacak! Bakan Karaismailoğlu resmen duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Trabzon Şehir Hastanesi'nin 26 Şubat 2025 tarihinde Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine sunulmasını hedeflediklerini belirtti.

İstanbul TOKİ kuralarında 50 bin konut ne zaman kura ile dağıtılacak? İşte Bakan Kurum'dan tarih geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yer alan 50 bin konutun kura çekiminin ne zaman yapılacağını duyurdu. 

Bakanlık’tan ‘sevindirici’ haber! Kentsel dönüşüm hızlandı, 2035 yılına kadar 1,1 milyon konut dönüşecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarından sevindirici haberler gelmeye başladı. Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerinde son gelinen noktayı ve 2035 hedeflerini açıkladı.

Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindi! Bakan resmen açıkladı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

Kentsel dönüşümden hak sahibi olanlar dikkat! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ödemeler için tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya depremzedelerine müjdeyi verdi. Kentsel dönüşüme giren konutlara 18 ay eşit faizle sahip olunabilecek. İşte detaylar…

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çeşitli programlara katılım sağlamak amacıyla Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile görüştü.

çevre şehir bakanı çamlıca otel projesi Haberi

çevre şehir bakanı çamlıca otel projesi

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki 20 bin metrekarelik araziye otel yatırımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


Küçükçamlıca’daki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin 13 bin metrekaresi 11 Temmuz 2005 tarihinde, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanan imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Kalan kısım ise  turistik tesis alanı olarak planlanmıştı.



Arsa sahipleri, arazinin büyük kısmının park alanına ayrılmasına itiraz etmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazı kabul etmemişti. 


Bilfen 2007 yılında aldığı arazide imar değişikliği yapılması için 2010 yılında İBB’ye başvurdu. Dosya İBB Meclisi gündemine farklı tarihlerde 4 kez geldi. Ama değişikliği İBB Meclisi’nden onay çıkmadı.


İBB’nin vermediği imar değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verdi. Yeni plan değişikliği ile arazinin bin metrekaresi daha turizm alanı ilan...