18 / 05 / 2024

çevreci biyoyakıt

çevreci biyoyakıt

Paşaoğulları İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uzun, "Doğalgazla ısınma imkanı bulunmayan yüksek ve kırsal bölgelerde kullanılan odun ve kömüre alternatif, çevreci, ısı kalorisi yüksek katı yakıtlarla ilgili çalışma yürütüyoruz" dedi...

Çevreci traktör Farmall X! CASE IH 16 Ekim 2022 fiyat listesi

CASE IH’ın Türkiye yerli üretip çiftçiye buluşturduğu modellerinden Farmall X, üstün güç ve sunduğu performans ile çiftçilerin adeta göz bebeği. Farmall X, sadece üstün performansıyla değil çevreci yönüyle de rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

Kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil olarak hayata geçirilen, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tükettiği kadar su tasarrufu ile 33.2 milyon TL cepte kalacak.

Antalya Türkbeleni projesinin yüzde yüzde 95’i tamamlandı!

2013'te çıkan yangında ciddi zarar gören Türkbeleni, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile küllerinden doğuyor. Yüzde 95’lik bölümünün tamamlandığı çevreci Türkbeleni projesi Manavgat’ın yeni çekim ve cazibe merkezi olacak. 

Antalya Kepez-Santral'de çevreci dönüşüm!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Kepez-Santral, aynı zamanda en çevreci geri dönüşüm çalışmasına da sahne oluyor.

Devir 'çevreci konut' devri!

Türkiye, konut sektöründe yurt genelinde son 5 yılda üretilen nitelikli projelerle “konforlu yaşamda devrim” yaşarken, son aylarda çıtayı biraz daha yükselten tüketici, alacağı konutun “çevreci” özelliğini daha fazla sorgulamaya başladı.

Türkiye İMSAD çevreci yaklaşımlarını AB standartlarına çevirdi!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla gerçekleştirilen SBE Konferansları serisinin İstanbul ayağı SBE16 İSTANBUL, Türkiye İMSAD’ın büyük çevreci vaadi ile başladı.

Çevreci ve teknolojik AVM'ler gelecek!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Zafer Kurşun, yeni AVM'lerin daha küçük şehirlerde açılacağını, çevreci ve teknolojik özelliklerinin öne çıkacağını söylüyor.

İZKA’nın yeni destek paketinin tanıtımı yapıldı!

İZKA’nın yeni destek paketinin tanıtımı, Torbalı Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. İZKA, çevreci ve mesleki eğitim projelerine toplamda 30 milyon TL destek veriyor.

Çevreci Tesis ödülleri kapsamında Denizli'deki 5 tesise ödül!

Denizli Büyükşehir Beiediyesi'nin de üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Çevreci Tesis ödülleri" kapsamında Denizli'den 5 tesis ödül aldı.

çevreci biyoyakıt Haberi

çevreci biyoyakıt


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın enerji bitkileri atıklarından biyo yakıt türleri üretmek amacıyla kurduğu Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE) Enerji Tarımı Araştırma Merkezi (ETAM) bilim adamlarının, biyodizel, biyoetenol ve biyo kütlenin hammaddesi olan tarımsal bitki atıklarını kurdukları sistemle katı yakıta dönüştürmesi, özel sektörü de harekete geçirdi. Samsun’da ısı kazan sistemleri üzerine çalışma yürüten Paşaoğulları İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uzun, doğalgaz olmayan kırsal kesimlerde odun ve kömüre göre daha çevreci ve yüksek kalorili yakıtlar olan pelet ve biriket kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. 


Geçmiş yıllarda yaşanan küresel ekonomik kriz doğalgaz fiyatlarını yükseltince Avrupa ülkelerinde vatandaşlar, katı yakıtlı ısıtma sistemlerine dönmüştü. Başta Almanya olmak üzere birçok ülkede büyük rağbet gören bu sistemlerin önemli bir bölümü Türkiye’den ihraç edilmişti....