21 / 05 / 2024

Çevreci çatı

Çevreci çatı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Kanal İstanbul: Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinin adımları atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Boğazımızı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi adımlarını atıyoruz" dedi.

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Edirne Katı Atık Tesisleri 2 ay sonra açılıyor!

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin inşaatının 2 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesisin Türkiye'de ki üç-dört tane çevreci tesisten biri haline geleceğini söyledi.

OSTİM'de çevreci dönüşüm başlıyor!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de binalar çevreci anlayışla yenilenecek!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

Manisa Demirci'ye atık su arıtma tesisi yapılacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürüttüğü çevreci projeler ile doğayı kirletmemeye özen gösteriyor. Büyükşehir, Demirci ilçesinde yapılacak atık su arıtma tesisi için girişimlerini hızlandırdı.

Megaron havayı temizleyen çevreci çatıları tanıttı!

Kılıçoğlu'nun çatı teknolojileri markası Megaron, yeni nesil çatı teknolojileriyle sektörü çevreci yeniliklerle tanıştırıyor. Megaron, havadaki zararlı gazlan yararlı gübreye dönüştüren yeni nesil çevreci ecotitanium çatıları piyasaya sürdü.

Gördes Atık Su Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

MASKİ, Gördes Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Yapım işi ihalesini gerçekleştirdi. İl genelinde çevreci atılımlar geliştiren MASKİ’nin altyapı konusunda girişimlerini sürdüreceği ifade edildi.

Gördes Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 10 Nisan'da!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini ve bu kapsamda arıtma tesislerine çok fazla önem verdiğini belirten Koç, Atık Su Arıtma tesislerinde ilk adımı Gördes ile attıklarını belirtti.

Beykoz Belediyesi, Atık Getirme Merkezleri projesini hayata geçirdi!

Beykoz Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleri’yle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Kazan Belediyesi'nden çevreci projeler!

Kazan Belediyesi 'Ambalaj Atıklarını Ekonomiye Kazandırmak' için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Lokman Ertürk, "Çevreci duyarlılığıyla daha yeşil, daha temiz Kazan önceliğimizdir" dedi.

Çevreci binaların sayısı artıyor!

Uzmanlar, binaların akıllandıkça daha çevreci olacaklarına dikkat çekiyor. Örneğin çatıların seralarla dolu olması bekleniyor. Binalar, Singapur ve İsveç'te şimdiden örneklerine rastlanan, dış cepheleri temiz hava üretecek şekilde tasarlanıyor...

Crystal Hotels, Nirvana ile otel zincirine en çevreci halkayı ekleyecek!

Crystal Hotels, 'Nirvana’ ile otel zincirine en çevreci halkayı ekleyecek. Toprağın doğal ısısından enerji üretilerek Türkiye’de bir ilke imza atılan otelde, A Plus sınıfı enerji tasarrufu sağlayan klimalar kullanılacak

Çevreci çatı Haberi

Çevreci çatı


Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, güneş enerjisi üreten ve bitkilendirilmiş (yeşil) çatı uygulamalarının Türkiye ve dünyada artmaya başladığını belirterek, "Bitkilendirilmiş çatılar oksijen üretiminden, ısı adalarının azalması ve enerji verimliliğine kadar birçok sorunun çözümüne katkı sağlıyor. Güneş enerjili çatılar ise Türkiye gibi bir güneş ülkesinde çevreye saygılı, doğal kaynakları tüketmeyen ve ekonomik enerji imkanı sunuyor. Önümüzdeki dönemde inşaat sektörü açısından enerji verimliliği yüksek ve buna karşın karbondioksit salımı  en aza indirilmiş binaların tasarımı ve inşaatı ile nanoteknoloji önem kazanacak” dedi.


Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumanın dünyanın en hayati sorunları arasında yer...