10 / 05 / 2024

çevreci sokaklar

çevreci sokaklar

Belediyeleri teşvik ederek çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçiren Çevreci sokaklar uygulamaları için yapılacak başvuruların şekli çevre denetimi genel müdürlüğünün resmi internet sayfasında yer alıyor...

Çevreci sokaklar projesi!

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü belediyeleri teşvik ederek çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçiriyor. İşte söz konusu çevreci sokaklar projesi kapsamında hayata geçirilecek uygulamalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sokaklarda düzenlemeye gidecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaldırımları düzgün olan, bisiklet yolları bulunan ve düzenli çöp kutularının olduğu çevreci sokaklar için çalışma başlattı

Mexico City'ye çevreci havalimanı tasarlanıyor!

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City, çevreci bir havalimanı tasarlıyor.

Mexico City'ye 13 milyar dolarlık çevreci havalimanı!

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City için çevreci bir havalimanı tasarlıyor.

Kentsel dönüşüm tasarruflu çevreci binalar için fırsat sağlıyor!

Kentsel dönüşüm tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olacak. Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Mustafa Serdar Ataseven: RES, çevreci enerji kaynağıdır!

Mustafa Serdar Ataseven: 'RES, çevreci enerji kaynağıdır' dedi. Urla'nın Ovacık Mahallesi'ndeki projenin yürütmesinin, Danıştay 14. Dairesince durdurulması, RES'lerin doğaya ve çevreye etkilerini yeniden gündeme getirdi

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm çevreci binalar için fırsat!

Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Bilecik'te tüm sokaklar açılacak!

Bilecik'te tüm sokaklar açılacak. Selim Yağcı açıklamada bulundu. Kar temizleme çalışmaları hakkında bilgi veren Yağcı, hem belediye ekiplerinin çalıştığını, hem de özel sektörden çalışmalar için yardım aldıklarını söyledi.

Ar-Ge çalışmalarında çevreci ürünlere odaklandı!

Pakpen Kalite ve Ar-Ge Müdürü Serhat Çiftçi, şirket olarak Ar-Ge çalışmalarında kalite ve çevreci ürünlere odaklandıklarını, özellikle son iki yıldır çevreci ürünler geliştirme noktasında sektörde öncü rol üstlendiklerini kaydetti.

1970 yılında İstanbul sokakları süpürge makinesi ile temizlenecekmiş!

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü 1968 yılında Almanya'dan iki adet süpürge makinesi getirtmiş ve bunları Adalar'da kullanmış. 1970 yılında ise bu makineler, geceleri İstanbul sokaklarını temizleyecekmiş.

Dekar DK Asmalı Sokaklar satış ofisi!

Dekar DK Asmalı Sokaklar satış ofisi bilgilerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Asmalı Sokaklar projesinde daire fiyatları 470 bin lira ile 869 bin lira arasında farklılık gösteriyor...

Çevreci binaya faizsiz kredi desteği!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak binalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "çevreci bina" şartlarını yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor. Bakanlık, Hazine ile görüşüyor.

Çevreci binalara faizsiz kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Çevreci binalara faizsiz kredi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Çevreci ofis projesi: Çebinatura!

Çebi Yapı tarafından inşa edilen Çebinatura, çevreci, güvenli ve verimli özellikleriyle modern bir iş merkezi olarak dikkat çekiyor. Çebinatura projesi,h ome Office konseptine uygun olarak tasarlandı...

çevreci sokaklar Haberi

çevreci sokaklar

Çevreci sokaklar uygulamaları!

Çevreci sokaklar projesi ile ilgili detaylı bilgiler Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı bildiride bulunuyor. Çevreci sokaklar uygulamaları için yapılacak başvuru şartları da aşağıda yer alıyor.


GENEL HÜKÜMLER 

1. Proje başvuruları trafiğe kapalı ve açık sokaklar olmak üzere iki şekilde yapılabilir: 


2. Proje başvurularının büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri tarafından Ek-I’de yer alan belgeleri eksiksiz olarak içeren 1 adet dosya ile Valiliklere (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) 31.12.2013 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 


3. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince başvuru yapılan proje alanı yerinde incelenir. İnceleme sonucunda gerekli görülmesi halinde; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince şehir estetiği, altyapı ve alternatif enerji kullanımı vb. konularından sorumlu kurum ve kuruluşlardan oluşan temsilcilerle değerlendirme komisyonları oluşturulacaktır. Komisyon kararı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacak nihai değerlendirmelerde...