01 / 05 / 2024

çevrenin korunması ve sağlıklı kentleşme türkiye

çevrenin korunması ve sağlıklı kentleşme türkiye

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarıyla Türkiye'de çevrenin korunması ve sağlıklı kentleşme konusunda önemli adımlar atıldı. Dünyanın bir numaralı gündemi hale gelen çevre duyarlılığı konusunda Türkiyede önemli gelişmeler sağlanıyor.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

SSK ve Bağ-Kur’lulara son dakika ek ödeme müjdesi! Hemen hesaplara yatacak paraya bakın!

Emeklilere ilişkin sağlanan promosyon ödemeleri, ekonomik istikrarın korunması ve emekli olmayı hak kazananların yaşam standartlarının yükseltilmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, birçok banka emeklilere yapacağı promosyon ödemelerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat etiketlerine denetim! Toplam 358 milyon lira idari para cezası kesildi

Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi kapsamında yapılan denetimler devam ediyor. Bu kapsamda 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 358 milyon 776 bin 876 lira ceza kesildi.

Son dakika: Marmara Denizi ve boğazlarda yarından itibaren hamsi avcılığı yasaklanıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yarından itibaren hamsi avcılığının Marmara Denizi ile boğazlarda durdurulacağını açıkladı. Karar ile ekosistemin korunması ve gelecek sezonda balıkçılara daha fazla ekonomik katkı sağlanması amaçlanıyor.

Beyaz eşyada ÖTV kaldırılsın taksit sayısı artırılsın talebi! Fiyatlara nasıl yansıyacak?

Beyaz eşya üretcileri çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya kalemlerinde rekabet gücünün korunması ve üretimin devamlılığının sağlanması adına iktidardan destek istedi. Üreticiler, tüketicini alım gücünün artırılması için ÖTV'nin kaldırılmasını ve taksit sayısının artı

Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31400 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığından gümrük vergisi haberlerine ilişkin açıklama!

Ticaret Bakanlığı, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi amacıyla bazı tarım ürünleri ithalatındaki gümrük vergilerinde düzenlemeye gidildiğini, bu kararın kesinlikle gümrük vergilerinde bir indirim anlamına gelmediğini bildirdi.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

Gölcük Saraylı'daki tarihi evlerin korunması TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerin korunması ve onarılması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkulü sorumlu danışmanlardan alın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin, "Vatandaşlarımızın, haklarının korunması ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için tüm gayrimenkul işlerini sorumlu emlak danışmanları kanalıyla yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır" diye konuştu.

Edirne'de kent projeleri üzerinde çalışılıyor!

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Başkanı Orkun Akman, kulüp olarak Edirne'nin tanıtımı, doğanın korunması ve farkındalık yaratma amacıyla 13 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Meraların korunması çalışmaları meclis gündeminde!

Meraların korunması ve ıslah edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi konuya ilişkin soru önergesi hazırlandı...

çevrenin korunması ve sağlıklı kentleşme türkiye Haberi

çevrenin korunması ve sağlıklı kentleşme türkiye

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, dünyanın bir numaralı gündemi hale gelen çevre duyarlılığı konusunda Türkiyede önemli gelişmeler sağlanıyor.


Çevreyi gözetip kollayan kentleşme anlayışını benimseyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu anlayış ve vizyonla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle 2002'den bu yana ülkede hükümet ve yerel yönetimler eliyle önemli çevre atılımları gerçekleştiriliyor.


Bu kapsamda, evsel-kentsel atık su arıtma tesisi sayısı 4e katlanırken, atık su arıtma hizmeti veren belediye oranı yüzde 77'ye ulaştı.


Düzenli depolama tesisi sayısı 15'ten 77'e çıkarıldı. Ayrıca bugün metan gazından enerji elde ederek, 270 bin kişilik şehrin elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor. Deniz suyu kirlilik seviyesinin tespiti amacıyla 231 istasyonda her yıl ölçüm ve izlenme çalışmaları...