10 / 05 / 2024

Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası

Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Airbnb'den ev kiraya veren iki kişiye 45 bin 800 dolar ceza! 

Airbnb üzerinden dört daireyi kiraya veren iki Singapurlu, kanunlara aykırı kiralama yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından 45 bin 800 dolar ceza verilmesine karar verildi. 

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Brezilyalı inşaat devi Odebrecht'e 2.6 milyar dolarlık ceza!

Brezilyalı inşaat şirketi Odebrecht'e mahkeme 2.6 milyar dolarlık ceza verdi. Verilen cezanın 2,39 milyar dolarlık bölümü Brezilya'ya, kalan para ise İsviçre ve ABD'ye ödenecek.

Ceza evleriyle mahkeme binaları inşası karşılığı alınan harçlar TBMM'de!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Kdz.Ereğli'de mahkeme kararı ile açılan kavşak yeniden kapatıldı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, karayollarının daha önce mahkeme kararı ile açılan kavşağı trafiğe kapatmasına sert tepki gösterdi.

Arsa davalarına hangi mahkeme bakar?

Arsa davalarının hangi mahkemede açılacağı, dava konusuna göre değişiyor. Peki, arsa davalarına hangi mahkeme bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi mi? Asliye Hukuk Mahkemesi mi? İşte yanıtı..

Kilis L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatı bu yıl bitecek!

Kilis’te, L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumlarının inşaatının bu yıl tamamlanması bekleniyor. İnfaz kurumlarının hizmet binasının geçen yıl Ağustos ayında temeli atılarak inşaatında başlanmıştı

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

İpotek fekki davası görevli mahkeme!

Konut ve bazı ihtiyaç kredilerinde taşınmaz mal üzerine ipotek konuluyor. Borç ödendikten sonra ipoteğin fekki istenebiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır? İpotek fekki davası görevli mahkeme hangi mahkemedir?

İzale-i şuyu davasında görevli mahkeme!

Ortaklı mallarda, ortaklar arası çatışmalar çıkınca, ortaklığın devlet eliyle ortadan kaldırılması yöntemine 'izale-i şuyu' yani ortaklığı giderme deniyor. İşte, izale-i şuyu davasında görevli mahkeme!

Metrekarede oyun yapana ceza!

Mahkeme, gayrimenkul sektöründe yaygın sorunlardan düşük metrekareyle ilgili çarpıcı bir karara imza attı. Bir tüketicinin, aldığı konutun teslimatta söylenenden daha küçük olması üzerine açtığı davada, mahkeme şirketin tazminat ödemesine karar verdi.

3 kez ceza alan kentsel dönüşüm denetimcisine 1 yıl iş yok!

Kentsel dönüşümde denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına yüzde 50 ceza kesilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, bir yılda üç idari para cezası alan kuruluş, kamudan bir yıl ihale alamayacak.

Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Haberi

Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kapsamında 2548 sayılı Kanunun yürürlükten kaldırılması düzenleniyor.

GENEL GEREKÇE 
2548 sayılı Cezaevleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkûmlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanun'un 1 inci maddesinde: icra dairelerince miktar ve kıymeti muayyen olan ilâmlı ve ilâmsız alacaklardan tahsil olunan paranın % 2'si ve kıymeti muayyen olmayan ilâmların icrasından tahsil harcının yarısı nispetinde harç alınır. 
Maktu harçlar ilâmın icraya konulduğu zaman peşin olarak alınır. Bu harçlar borçluya yükletilemez...” hükmü yer almaktadır.. 

Kanun hükmü kamulaştırma bedeli sonrasında vatandaşın eline geçecek paranın önemli bir kısmını Cezaevi harcı adı altında kesmektedir. 

Bu durum birçok...