26 / 08 / 2024

CHP İmar Komisyonu başkanı Burak Ali Sarı

CHP İmar Komisyonu başkanı Burak Ali Sarı

Cumhuriyet Halk Partisinin Cumartesi günü ilçe merkezinde bir basın toplantısına katılan CHP İmar Komisyonu başkanı Burak Ali Sarı, “ Cumhuriyet Mahallesinde yapılması için gündeme gelen pazar yeri ve düğün salonu hakkında algı politikası yapılıyor” dedi.

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları mecliste!

Türker Proje'nin Kartal arazilerinin de yer aldığı söz konusu alt bölgelere ilişkin, gündemdeki İmar Komisyonu raporlarının tadilen İmar Komisyonunda kalmasına Melis tarafından karar verildi.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar notları görüşüldü!

Türker Proje'nin arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 57 Nolu İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

CHP’den 7 maddelik deprem önlemleri paketi!

CHP’li Ali Öztunç, CHP’nin verdiği 58 önergenin Cumhur İttifakı’nca onaylanmadığını belirtti. Öztunç, deprem komisyonu için “Komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” dedi.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporu onaylandı!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 46 Nolu İmar Komisyonu Raporu ve 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili raporu kabul edildi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda Deprem Araştırma Komisyonu'na AKP'den 11, CHP'den 5, İYİ Parti, HDP ve MHP'den 2'şer milletvekili üye olarak belirlendi. 

CHP İmar Komisyonu başkanı Burak Ali Sarı Haberi

CHP İmar Komisyonu başkanı Burak Ali Sarı

Cumhuriyet Halk Partisinin Cumartesi günü ilçe merkezinde bir basın toplantısına katılan CHP İmar Komisyonu başkanı Burak Ali Sarı, “ Cumhuriyet Mahallesinde yapılması için gündeme gelen pazar yeri ve düğün salonu hakkında algı politikası yapılıyor” dedi. Bilindiği geçtiğimiz perşembe akşamı yapılan Burhaniye Belediyesi Meclis toplantısında Cumhuriyet Mahallesine yapılması planlanan Pazar yeri ve Düğün salonu için “ imar komisyonuna gelsin üzerinde çalışalım olarak görüş belirtmiştim. Ancak, bazı AKP’li meclis üyeleri bu görüş belirtmememi “ işte CHP’liler burada hizmet yapılmasını engelliyorlar” söylentilerini yayıyorlar. İddialara da cevap veren Burak Ali Sarı, “ ben Burhaniye Belediyesinin her işi apar topar meclise getirmesini ve yanlış kararlar çıkmasını engellemek istedim. Ama ne yazık ki bazı belediye meclis üyeleri apar topar bu konuyu gündeme getirip, imar planlaması...