04 / 05 / 2024

CHP iş kazası

CHP iş kazası

Manisa vekili Ören önderliğindeki CHP 'liler, TBMM Başkanlığı 'na iş kazalarının araştırılmasına yönelik önerge sundu. CHP, iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP'den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisini Meclis'e taşıdı. İşte ayrıntılar...

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Togg'un ilk kazasından sonra merak konusu olmuştu! İşte tamir için götürülecek yer

Togg'un ilk trafik kazasını yaşamasının ardından yedek parça ve onarım işlemi merak konusu oldu. Togg’un tamirinin nerede yapıldığı ve sürece ilişkin detaylar netleşti. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Çalışanlar dikkat! Malulen emekli olabilirsiniz!

Çalışma hayatında normal emeklilik dışında sıkça görülen bir durum da malulen emeklilik. Çalışma hayatına atılan bir kişinin sonradan hastalık ya da iş kazası gibi durumlarda yararlanabildiği bu hakla ilgili her şeyi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız işte detaylar…

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

4000 TL maaşı sakın kaçırmayın! Başvuru yapın anında maaşınız bağlansın!

Maaş alma fırsatını yakalayın. 3500-4000 TL arasında maaş alabilirsiniz. Sigortalıların iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda iş yapamayacak duruma gelen kişiler malulen emekli olabiliyor. İşte detaylar!

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

2023 yılı için asgari ücretle ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde olması gerektiğini savundu.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Bursa İnegöl'de iş kazası: 1 ölü!

Bursa İnegöl'de çalıştığı inşaatta asansör boşluğuna düşerek ağır yaralanan işçi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

CHP iş kazası Haberi

CHP iş kazası


Manisa vekili Ören önderliğindeki CHP'liler, TBMM Başkanlığı'na iş kazalarının araştırılmasına yönelik önerge sundu. CHP, iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi. 


CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasından sonra, işçi ölümlerinin hiç durmadan devam etmekte olduğu ve son olarak İstanbul'da bir inşaatta meydana gelen kazada 10 işçinin öldüğü belirtildi. 


AK Parti iktidarı döneminde 13 bin 442 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği, iş kazası oranının AB ülkelerinde yüzbinde 1.8 iken, Türkiye'de bu rakamın 15.4 olduğu kaydedilen önergede, şu ifadelere yer verildi: 


"Ülkemizde en fazla iş kazası maden ocaklarında meydana gelmektedir. Son beş yılda inşaat sektöründe 35 bin 846 iş kazası meydana gelmiştir. 2013 yılında iş kazalarında 1235 işçi...