23 / 05 / 2024

çığ tehlikesi önleme

çığ tehlikesi önleme

Can, mal, orman ve toprak kaybına sebep olan çığların önlenmesi için son iki yılda 4 Çığ Kontrolü Projesini hayata geçiren ve 5 projenin de planlamasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında da 3 yeni projeyi uygulamaya koyacak

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

TOKİ Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayabaşı  Başakşehir İlçesi Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi Batı Kısmı Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi yarın gerçekleştirecek.

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi 1 Aralık'ta!

TOKİ, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi Batı Kısmı Genel Altyapı İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesini 1 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Sultangazi'deki riskli bina demir direkle güçlendirildi!

Sultangazi'de yıkılma tehlikesi bulunan 6 katlı bir bina demir direkle güçlendirildi. Vatandaşlar bu önleme tepki gösterdi.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini bekleyen tsunami tehlikesi!

TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonu son raporuna göre; Türkiye’de deprem sonrasında oluşabilecek tsunami tehlikesi bulunuyor. Peki, Türkiye'de tsunami konusunda en tehlikeli bölgeler neresi?

çığ tehlikesi önleme Haberi

çığ tehlikesi önleme


Can, mal, orman ve toprak kaybına sebep olan çığların önlenmesi için son iki yılda 4 Çığ Kontrolü Projesini hayata geçiren ve 5 projenin de planlamasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında da 3 yeni projeyi uygulamaya koyacak.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çığlar, bütün dağlık ülkelerde olduğu gibi yurdumuzun dağlık bölgelerinde de hemen her yıl meydana gelen bir tabii afet olma özelliği taşıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu afetten dolayı meydana gelebilecek, can, mal, orman ve toprak kaybını önlemek için çığ kontrol projelerini hayata geçiriyor. Bir risk azaltma faaliyeti olan çığ kontrolünde, tesis edilen yapılar oldukça pahalı olmakla birlikte, uygulanan projeler ile meydana gelen çığ zararının en aza indirilmesi ya da tamamen önlenmesi hedefleniyor.


Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel...