01 / 05 / 2024

Çiğli Deprem ve Zemin birimi

Çiğli Deprem ve Zemin birimi

Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak adımların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması için Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu için ayrılan kaynak 1.2 milyar Euro!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şişli ilçesine yapılan Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası'nın temel atma töreni düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un tüm ilçelerine eşit derecede hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Şişli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul ili, Şişli İlçesi, Şişli Mahallesi 1042 Ada 6 Parsele İlişkin 1/5000 Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Bu ilanı sakın kaçırmayın!

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyen ve akademisyen adaylarının sakın kaçırmayacağı ilanların detaylarını sizler için hazırladık. İşte haberin ayrıntıları…

3600 ek gösterge resmen değiştirdi! İkramiye ve maaşlarda büyük deprem! Peş peşe rakamlar duyuruldu!

3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girdi. 3600 ek gösterge resmen değiştirdi! İkramiye ve maaşlarda büyük deprem! Peş peşe rakamlar duyuruldu! 

3600 ek gösterge resmen değiştirecek! İkramiye ve maaşlarda deprem geliyor! Peş peşe rakamlar açıklandı! 

3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak tarihinden itibaren resmen yürürlüğe alındı. 3600 ek gösterge resmen değiştirecek! İkramiye ve maaşlarda deprem geliyor! Peş peşe rakamlar açıklandı! 

Promes Gayrimenkul Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli’de kuruldu!

Promes Gayrimenkul Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli’de Murat Erdem Şengül tarafından kuruldu.

Çiğli Deprem ve Zemin birimi Haberi

Çiğli Deprem ve Zemin birimi

Ekim 2020'de yaşanan İzmir depreminin ardından kentsel dönüşüm ve hasar tespit çalışmaların hızlandırılan Çiğli Belediyesi'nde, mühendis Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde son derece önemli bir adım atıldı. Kentin yapı envanterinin ve dijital arşivin hazırlanması, vatandaşların ve müteahhitlerin depreme karşı bilinçlendirilmesi için İmar Müdürlüğü tarafından Deprem ve Zemin birimi kuruldu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; birimin çalışmaları sonucunda kent haritasının çıkarılması, acil müdahale ekibinin kurulması, toplanma alanlarının ve barınma binalarının belirlenmesi planlanıyor. 

GÜMRÜKÇÜ: BÜTÜN TEDBİRLERİ ALIYORUZ

Devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ve kurulan Deprem ve Zemin Birimi'ne ilişkin açıklamalar yapan Başkan Gümrükçü, “Yaşadığımız üzücü İzmir depremi sonrasında kentleşme anlamında eksiklerimizi bir kez daha gördük. Bu eksiklerin giderilmesi için vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. İlçemiz sınırları içerisinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Sonuçları Kaymakamlık ile...