02 / 05 / 2024

Çiğlide eylem

Çiğlide eylem

Çiğli ilçesi Ataşehir Mahallesi'nde belediyenin kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan mahalleli haziran ayı meclis toplantısı öncesi, belediye binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Hükümetin deprem sonrası planının detayları belli oldu. Şehirler taşınacak mı? Hükümetin planının detayları ortaya çıkmaya başladı?

Kayı İnşaat işçilerinin alacak isyanı! Eylem kararı aldılar

Kayı İnşaat şirketinde çalışan işçiler bir süredir alamadıkları alacakları için eylem kararı aldı. İşçiler, yarın İstanbul'da eylem yapacak.

Kayseri'de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Kayseri'de üye oldukları konut kooperatiflerinin mağduru olduklarını öne süren yaklaşık olarak 500 kişi, eylem yaptı.

Ankara'da yüksek kiralara yönelik protesto!

Ankara'da bir grup öğrenci yüksek kiraları protesto etmek için eylem düzenledi. 

Bursa için yeni eylem planı hazırlandı!

Daha sağlıklı bir gelecek için çevre yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni eylem planı hazırladı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm için eylem planı hazırlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için eylem planı toplantılarına başladı. 

Haliç Dayanışması üyelerinden 'Tersane İstanbul' projesine ilişkin çağrı!

Haliç Dayanışması üyeleri eski adıyla “Haliçport”, yeni adıyla “Tersane İstanbul” projesindeki çalışmalar sırasında Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin olduğu bölgedeki tarihi yapıların tahrip edildiği sebebiyle eylem yaptı.

Kıbrıs'ın yeni imar planları için eylem hazırlığı!

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa – İskele – Yeniboğaziçi İmar Planı’nın yayınlanmamış olması nedeniyle eylem yapacaklarını duyurdu.

Sakıncalı binalar için acil eylem planı çağrısı!

Deprem kuşağında olmamıza rağmen hala gerekli önlemler alınmıyor. Bu kapsamda, oturulması sakıncalı binalar için acil eylem planları uygulamaya konulmalı.

Bornova'da maaşlarını alamayan inşaat işçilerinden eylem!

İzmir Bornova'da taşeron firmaların alacaklarını tahsil edemediğini iddia edilen 5 işçi, beton döktükleri şantiyenin 30'uncu katına çıkıp, eylem gerçekleştirdi. İnşaat firması yetkililerinin devreye almasıyla işçiler, eylemine son verdi.

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Ücretlerini alamayan işçiler inşaat firması önünde eylem yapıyor!

Bir inşaat firmasının Cezayir'deki şantiyesinde çalışan ve ücretlerini alamadıklarını iddia eden işçiler, firmanın Bakırköy'de bulunan binası önünde 9 gündür eylem yapıyor.

Çiğlide eylem Haberi

Çiğlide eylem

Mahallelinin slogan atması üzerine dışarı çıkan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan eline megafon alıp, "Çoğunluk 'evet' dediği zaman biz bu planı yaparız. 'Hayır' derse yapmayız. Gruplar halinde 133 parsel sahibini çağıracağım. Meclis üyelerimizi de çağıracağım. Tedirgin olmayın siz istemiyorsanız ben yapmam. Sözümün eriyim. Demokrasiye sadık kalacağım. Hemşehrilerimi hak kaybına uğratmam. Hak gasbı olacağı söyleniyor bunlar kesinlikle doğru değil " diyerek vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Eylem yapan mahalleli adına konuşan Osman Akkeçi ise "Herkes bizim kadar duydu dinledi. Aklınıza yatanları yatmayanları biliyorsunuz. Yapılması gereken her ne olursa olsun seçim öncesi renkli laflara fazla kanmayın" diye...