03 / 05 / 2024

Çılgınca Büyüyen Şehirlerdeki Mimarlık

Çılgınca Büyüyen Şehirlerdeki Mimarlık

Rotterdam Mimarlık Bienali'nin bu yılki etkinlikleri kapsamında, "Çılgınca Büyüyen Şehirlerdeki Mimarlık" teması ile İstanbul ele alındı

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline geldi. TSS yaptıran sigortalıların sayısı 3 milyon 614 bin kişiye ulaştı.

Borsada son 13 yılın rekoru! Halka arz çılgınlığı büyüyor!

Borsa İstanbul'da 2023’te 36 şirket 50.3 milyar liralık halka arz yaptı. 2010-2022 yıllarında gerçekleştirilen 229 halka arzın büyüklüğüne ulaşıldı. Reeder'in arzında toplam 4.2 milyon yatırımcıyla beraber katılım rekoru kırıldı.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Bakan Nebati: Ülkemiz yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından, TÜİK tarafından açıklanan birinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Memurlara son dakika 2023 müjdesi! Büyükşehirlerdeki memurlara kira ve lojman desteği geliyor: Tek tek açıklandı!

Büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının iyileştirilmesi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, metropollerde çalışanlara büyükşehir tazminatı ödenecek, lojman imkanı sunulacak ve kira yardımı da yapılacak. İşte merak edilen ayrıntılar...

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dünya Korona şokuyla sarsılıp yüzde 3 küçülürken, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla, 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve 3 yılın yıldızı olmuştur. dedi.

Siltaş Yapı yeni yılda yüzde 30 büyüme hedefliyor!

2022 yılında Siltaş Panorama projesinin lansmanını yapan ve yüzde 50 büyüyen Siltaş Yapı, yeni yılda yüzde 30 büyüme hedefliyor...

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Pandemi sonrası başlayan Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle küresel ekonomide yaşanan sıkışma sonrası büyüyen enflasyon ABD ekonomisini resesyon riskine soktu. ABD Merkez Bankası FED, rezerv parasını geri çağırmaya başlayınca doları son 20 yılın zirvesine çıktı.

LG’den Büyük Kampanya! İşte LG televizyonları ve Mart 2022 fiyat listesi…

LG büyük bir kampanyaya imza attı… Seçili televizyonlarda geçerli 5 bin liraya kadar Opet yakıt puan hediye ediyor. İşte LG OLED Televizyonları ve Mart 2022 fiyat listesi…

Hollanda'daki konut krizi büyüyor!

Hollanda'da yükselen kira fiyatlarını ve büyüyen konut krizini protesto eden binlerce gösterici sokağa döküldü. Rotterdam'da önceki gün düzenlenen protesto yürüyüşüne politen sert müdahale geldi.

Çılgınca Büyüyen Şehirlerdeki Mimarlık Haberi

Çılgınca Büyüyen Şehirlerdeki Mimarlık

Moderatörlüğünü Asu Aksoy’un yaptığı panele, mimar Emre Arolat, sivil sektör lideri ve iş kadını Duygu Erten, mimar Selçuk Avcı ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı konuşmacı olarak katıldı.


Dünyadaki uygulamaları örnek alarak ilçede yaşayanlara bu imkanı sunmak, üretime ve ekonomiye olumlu yönde katkılar sunmak hedefinde olduklarını belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı; bu nedenle de gelişimi ve mekânsal tasarım stratejisi çerçevesinde ele alınarak fırsatların pozitif değerlere dönüşeceği bir eylem planı içeren Arnavutköy Mekânsal Gelişim Stratejik Vizyonu ve Eylem Planı elde ettiklerini söyledi.


Arnavutköy Belediyesi’nce, Türkiye’den gelecek profesyonellerin ülkemizden örneklerle sürdürülebilir mimari, ekolojik binalar ve kentsel dönüşüm hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Ahmet Haşim Baltacı konuşmasını şöyle sürdürdü:


Bu planın sergilenmesi ve belediye tarafından seçilen uygulama projelerinin elde edilmesine yönelik Arnavutköy...