05 / 05 / 2024

çimento kullanımı 2015

çimento kullanımı 2015

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun (YÜF) düzenlediği "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce onur konuşmacısı olarak katıldı..

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Üretici fiyat endeksi Kasım 2015!

ÜFE oranları, kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kirada yapılacak artış hesaplamasında kullanılıyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte üretici fiyat endeksi Kasım 2015..

Konut kira artış oranı Kasım 2015!

Konut kira artışı hesabında dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte konut kira artış oranı Kasım 2015..

Yeşil GYO ayrılma hakkı kullanım esaslarına ilişkin duyuru açıkladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ayrılma hakkı kullanım esaslarına ilişkin duyuru açıkladı.Yeşil GYO A.Ş.'nin 19.06.2015 tarihinde yapılan genel kuruluna şahsen veya vekalet vererek katıldı.

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

Gelibolu Tarihi Alanında yapılaşmanın ve yapıların kullanımının denetimi yönetmeliği!

Gelibolu Tarihi Alanında yapılaşmanın ve yapıların kullanımının denetimi yönetmeliği 24 Ocak 2015 tarihinde 29246 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar...

AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak?

14 Ocak 2015'te Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki, AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak? İşte yeni AVM yasası..

Foça Kalesi'nin restorasyonunda sıfır çimento kullanıldı!

Yaklaşık 20 yıl arayla yapılan Foça Kalesi restorasyonları görenleri hayrete düşürüyor. 1993 yılında ihale yöntemiyle yapılan sözde restorasyon betonla yapılırken, geçen yıl yapımına başlanan restorasyon da ise sıfır çimento kullanıldı

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanlarının işgali!

Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda “ortak yerler” Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesinde açıklanıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının işgali nasıl olur? Ortak kullanım alanlarının işgali davası nasıl açılır?

Ortak kullanım alanlarının temizliği!

Ortak kullanım alanlarından kat maliklerinin eşit olarak faydalanma hakkı bulunuyor. Bu hak ortak kullanım hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının temizliği nasıl olur ve kimler sorumludur?

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanı; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

çimento kullanımı 2015 Haberi

çimento kullanımı 2015

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF), Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunları, önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve beklentiler değerlendirildi. 


Yapı Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu, "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantı düzenledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı toplantının ev sahipliğini Yapı Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu (YÜF) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün yaptı. Bugün gerçekleşen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra yapı, çimento ve inşaat sektörünün yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan YÜF Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün konuşmasının başında Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu hakkında bilgi verdi. M. Şefik...