06 / 05 / 2024

Çimento pazarı

Çimento pazarı

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı.

Çimento üretimi 2019'da yüzde 4,79 arttı! 

Çimento sektörü iç pazarını değerlendiren "TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “2019 yılının son iki ayında çimento üretiminde artış yaşadık. Bu artışın 2020 yılında da devam etmesini bekliyoruz" dedi...

Nuh Çimento Grubu’nun ilgi alanı Avrupa ve Kuzey Amerika oldu!

Nuh Çimento Grubu CEO’su Gökhan Bozkurt: Pazar anlamında açılım sağlayacak coğrafyalarla ilgileniyoruz. Bu kapsamda Avrupa ve Kuzey Amerika ilgi alanımızda” diyor.

Çimento sektörünün ihracatta pazar payı büyüyor!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Türk çimento sektörünün ihracatta pazar payı büyümeye devam ediyor" dedi...

Türk çimento şirketleri ABD'de pazarında!

Türk çimento şirketleri ABD pazarında yatırım için harekete geçiyor. ABD altyapı yatırımlarına gelecek 10 yılda 1 trilyon dolarlık kaynak ayıracak.

Mega projeler çimento sektörünü olumlu etkileyecek!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Şefik Tüzün çimento iç pazarının bu yıl ekonomi geneline paralel yüzde 4 büyüyeceğini dile getirdi.

Türk çimento sektörüne Ortadoğu pazarından yeni rakip geldi!

Türk çimento sektörü Ortadoğu’da İran’ın ardından Suudi Arabistan ile de rekabete girmek zorunda kalacak. İhracat yasağını kaldıran Suudi Arabistan düşük maliyeti ile Türkiyeli üreticileri zor durumda bırakabilir.

Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında Afrika var!

Yatırımlarıyla GAP bölgesine büyük katkı sağlayan Limak Grubu, 2018 yılı hedefiyle çimento alanında Türkiye’nin bir numarası olmak için yoluna hızla devam ediyor. Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında ise Afrika var.

Çimento sektörü rotasını Afrika ve Amerika pazarına çevirdi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)’nin 58. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Başkan seçilen M. Şefik Tüzün çimento sektörü için 2016 yılı öngörülerini ve 2015 yılı çimento sektörü değerlendirmesini açıkladı.

Limak Çimento'dan Afrika'ya 1 milyar euroluk yatırım!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili'ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu Limak Çimento, bu kıtada üç ayrı ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya hazırlanıyor.

Türk çimentocuları Irak pazarını İran'a kaptırdı!

Çimento üreticileri, İran’ın güçlü çimento sektörünün sert rekabetiyle karşı karşıya. Türk üreticiler Irak’ta büyük pazar kaybı yaşadı. İç pazar da altında, bakanlık önlem planlıyor.

Votorantim Sivas'ta ikinci çimento fabrikasını kurmaya hazırlanıyor!

Çimento devi Brezilyalı Votorantim, Sivas'ı bölge merkezi yapma kararı aldı. Kentte 2'nci fabrikayı kuracak olan şirket, pazar payını % 42'ye çıkarmayı hedefliyor.

Brezilyalı çimento devi Sivas'ı bölge üssü yapacak!

Dünyanın en büyük 8'inci çimento üreticisi Brezilyalı Votorantim, Sivas'ı bölge merkezi yapma kararı aldı. Kentte 2'nci fabrikayı kuracak olan şirket, pazar payını %42'ye çıkarmayı hedefliyor

Çimento iç pazarının yüzde 5 büyümesi bekleniyor!

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı.

Çimento pazarı Haberi

Çimento pazarı

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı. Oyak Çimento Grubu, KAP'a gönderdiği yatırımcı bülteninde, temel çimento maliyetlerinin ekim ayı başından itibaren geçerli olan yüzde 9 oranındaki elektrik zammı nedeniyle yüzde...