02 / 05 / 2024

Çimento satış oranları 2014

Çimento satış oranları 2014

Oyak'ın çimento sektöründeki tek yatırımı olan Adana Çimento, 2013 yılında satışlarını yüzde 24 oranında artırdı. Firma, bu yıl ise 2013 yılındaki satış rakamını korumayı hedefliyor

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketleri arasında yer alan iki şirket, önemli bir satın almaya imza atıyor. Paylaşılan detaylara göre. Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba’ya satıyor.

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Ümit Çetin kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdür Yardımcısı - Çimento Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Ümit Çetin  kimdir? Ümit Çetin  daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ümit Çetin 'in eğitim hayatı nasıldı?  İşte Ümit Çetin`in hayatına dair merak edilenler.

ABD'nin perakende satışları, temmuzda yıllık bazda yüzde 10,3'lük artış kaydetti!

ABD'nin temmuz ayı perakende satış oranları belli oldu. ABD'de perakende satışlar, temmuz ayında piyasa beklentilerinin aksine değişim göstermedi.

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

Yozgat Boğazlıyan'da 21 milyon TL'ye icradan satılık çimento fabrikası!

T.C. Boğazlıyan İcra Dairesi, Yozgat ili, Boğazlıyan ilçesi, Aşağı Mahallesinde yer alan çimento fabrikasını 21 milyon TL'ye satıyor...

Çimento sektöründe iç satışlar uçtu!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 5 ayıyla ilgili üretim ve satış rakamlarını duyurdu. 

Faizlerin yükselmesi konut piyasasını nasıl etkiledi?

Denge Değerlemenin hazırladığı raporda satış oranlarındaki azalışa rağmen gayrimenkul değerlerinin ülke genelinde enflasyon oranının üzerinde arttığı belirtilerek, bu durumun, stokların piyasa normallerine döndüğünü ve ertelenen inşaat maliyetlerinin değerlere yansıdığını kanıtladığı belirtildi.

Çimento satış oranları 2014 Haberi

Çimento satış oranları 2014

Oyak'ın çimento sektöründeki tek yatırımı olan Adana Çimento, 2013 yılında satışlarını yüzde 24 oranında artırdı. Firma, bu yıl ise 2013 yılındaki satış rakamını korumayı hedefliyor Adana Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel Sektörün büyüme beklentisi yüzde 6 Türkiye'nin iktisadi lokomotiflerinden inşaat sektöründe yer alan çimento piyasası 2013 yılında, yaklaşık yüzde 10.5oranmda büyüdü. 2014 yılında beklenen büyüme ise yüzde 6. Bu oran, yeni yapılan yatırımların da devreye girmesiyle büyüyen çimento üretim kapasitesinin altında kalıyor. Söz konusu rakam, sektörün ihracata bağımlı hale geldiğini ortaya koyuyor. Bilindiği üzere çimento eneıji yoğun ve katma değeri düşük bir ürün olması nedeniyle ihracattan daha ziyade iç tüketimde kullanılması gereken bir ürün. İhracat zaruretten doğan ve getirişi zaman zaman olmayan bir yöntem. Özellikle bölgemizde yeni çimento yatırımlarının...