02 / 05 / 2024

Çimento sektörü ne durumda

Çimento sektörü ne durumda

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı.

Çimento sektöründeki büyüme hedefi yüzde 6!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, geçen yıl yiizde 12 büyüme gerçekleştiren çimento sektörünün bu yıl yüzde 6'lık büyümeyi hedeflediğini bildirdi.

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

İnşaat sektörüne gelen zamlar kasırga etkisi yarattı, dağıttı geçti! Beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe zam haberleri gündemde yerini korumaya devam ediyor. İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemeleri olan demir, beton ve çimentoya fahiş zamlar geldi. İnşaat sektörüne gelen zamlar sektörü resmen darmaduman etti. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

Kur artışının inşaat ve çimento sektörüne etkisi ne oldu?

Son aylarda dövizde meydana gelen dalgalanmalar inşaat ve çimento sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Peki kur artışının sektöre bıraktığı hasar ne oldu?

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Koronavirüs çimento sektörünü nasıl etkileyecek?

ÇEİS, Deloitte Türkiye iş birliğiyle “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, koronavirüsün Türk Çimento sektörü üzerindeki etkileri analiz edildi...

Türkiye çimento sektörü, dünyada ilk sırada!   

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, çimento sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer alıyor" dedi...

İnşaat sektörüne çimento zammı darbesi!

Çimento sektörü 2019 yılına yüzde 40’a varan fiyat artışıyla girdi. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, zamlı tarifenin 1 Ocak’tan sonra geçerli olacağını söyledi.

Limak yeniden konut sektörüne giriyor!

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding yeniden konut sektörüne giriyor.

Türk çimento sektörüne Ortadoğu pazarından yeni rakip geldi!

Türk çimento sektörü Ortadoğu’da İran’ın ardından Suudi Arabistan ile de rekabete girmek zorunda kalacak. İhracat yasağını kaldıran Suudi Arabistan düşük maliyeti ile Türkiyeli üreticileri zor durumda bırakabilir.

Ispartalı Merko konut sektörüne giriyor!

MERKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Çayboyu’na Cuma günü açtıkları yeni şubenin ardından her yıl bir mahalleye şube açacaklarını bildirdi. Firma konut sektörüne giriyor..

Doların yükselmesi gayrimenkul sektörüne yarayacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, doların yükselmesinin gayrimenkul sektörüne olumlu yansıdığını belirtti..

Çimento sektörü ne durumda Haberi

Çimento sektörü ne durumda

Oyak Çimento Grubu çimento iç pazarının gelecek yıl yeni ve devam eden altyapı projeleri ile kentsel dönüşüm ve genel seçimlerin talebe vereceği destekle yüzde 5 büyümesini beklediğini açıkladı. Oyak Çimento Grubu, KAP'a gönderdiği yatırımcı bülteninde, temel çimento maliyetlerinin ekim ayı başından itibaren geçerli olan yüzde 9 oranındaki elektrik zammı nedeniyle yüzde...