30 / 04 / 2024

Çimentoda 40 milyar dolarlık birleşmenin önü açıldı

Çimentoda 40 milyar dolarlık birleşmenin önü açıldı

Çimento sektörünün iki dev şirketi İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge birleşmesinin önündeki engeller kalkıyor. İsviçre merkezli Holcim, Paris merkezli Lafarge ile birleşme konusunda ABD’nin anti- tekel otoritesinden onay aldı.

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Tarım Bakanı Yumaklı'dan büyük müjde: Çiftçilere 64 Milyar Lira desteği ve su tasarrufunda dev adımlar

Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, yılın ilk 8 ayında çiftçilere toplamda 40 milyar lira mali yardım sağlandığını açıkladı ve yıl sonuna kadar bu rakamın 64 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Bunun yanı sıra hizmet güvenilirliğini artırmak amacıyla 55 bin denetim yapıldığını açıkladı.

Mevduat faizleri 12 puan geriledi! Sistemden 500 milyar lira çekilecek!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yılın üçüncü enflasyon raporunun tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada iki konu öne çıktı. Erkan, mevduat faizlerinin yüzde 40’dan 30’a indiğini belirtirken, piyasadan 500 milyar lira çekileceğini belirtti.

Bakan Nebati, deprem sonrası AFAD'a ne kadar para aktarıldığını açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada deprem sonrasında AFAD'a 40 milyar TL'den fazla nakit aktardıklarını dile getirdi.

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!

Galatasaray, Florya'da Metin Oktay Tesisleri'nin yanındaki 40 dönümlük araziyi Emlak Konut GYO'dan satın aldı ve böylece büyük gelir sağlanması hedeflenen gayrimenkul projesi için büyük bir adım attı. İşte detaylar...

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Almanya batan enerji devini kamulaştırdı! İlk 9 ayda 40 milyar euro zarar açıklamıştı!

Almanya enerji tedarikçisi Uniper'in yüzde 99 hissesini satın aldı. Federal hükümet enerji arzının kesintiye uğramaması için şirkete sermaye enjeksiyonları yapacak.

Asgari ücret zammıyla birlikte tüm ödemeler değişiyor! Kalem kalem hesaplandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bütçesi bu yıl 40 milyar liraya yükseltildi. Asgari ücrete gelecek zamla birlikte yapılan destek ödemeleri de değişecek.  İşte ayrıntıları...

ŞOK Marketler’in mağaza sayısı 10 bini geçerken 9 aylık cirosu 40.6 milyar TL'ye ulaştı!

2022 senesinin ilk 9 ayında 894 yeni mağaza açan ŞOK Marketler’in toplam mağaza sayısı 10 bin 141 oldu. ŞOK Marketin 9 aylık cirosu ise 40.6 milyar TL'ye ulaştı.

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

Cari işlemler hesabı ağustos ayında 3 milyar 112 milyon dolar açık verirken, 12 aylık süredeki cari işlemler açığı 40 milyar 889 milyon dolar oldu. İşte detaylar…

Türkiye'nin ihracatı yüzde 13,1 artışla 21 milyar 337 milyon dolar oldu!

Türkiye'nin ihracatı ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 yükselerek 21 milyar 337 milyon dolara, ithalatı yüzde 40,4 artışla 32 milyar 531 milyon dolara ulaştı.

Çimentoda 40 milyar dolarlık birleşmenin önü açıldı Haberi

Çimentoda 40 milyar dolarlık birleşmenin önü açıldı

Çimento sektörünün iki dev şirketi İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge birleşmesinin önündeki engeller kalkıyor. İsviçre merkezli Holcim, Paris merkezli Lafarge ile birleşme konusunda ABD’nin anti- tekel otoritesinden onay aldı.  Şirketlerin varlıklarını ayrıştırması sonucu birleşmeye onay kararı çıktı. İki dev, tesislerinin ve terminallarinin ayrılması, bazılarının satılması kararının ardından Avrupa Birliği’nden de aralık ayında onay almışlardı. İki şirketin birleşmesiyle dünyanın en büyük çimonto üreticisi oluşacak. 


ABD Federal Ticaret Komisyonu, varlıkların satışının ABD’de 14 pazarda çimento konusunda rekabeti koruyacağını bildirdi. Bu onay karşılığında Lafarge, Davenport çimento tesisini Continental Cement’e satacak. Minneapolis-St. Paul, La Crosse, Memphis, Convent ve New Orleans’daki bazı terminal ve dağıtım varlıklarını da elden çıkaracak. 


Holcim ise Chicago’daki Skyway tesisini Eagle Materials’a, Camden çimento fabrikasını da essroc cement Corp.’a satacak. Grandville and...