02 / 05 / 2024

çimsa beton tesisi Yeşil Nokta Çevre Ödülü

çimsa beton tesisi Yeşil Nokta Çevre Ödülü

Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe 40 yılı aşkın süredir fark yaratan çalışmalara imza atan ÇİMSA, çevre konusuna verdiği önemi, Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nda üç hazır beton tesisinin aldığı ödüllerle bir kez daha kanıtladı.

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Karanfil Group'un Libya'da kurduğu ülkenin en büyük beton üretim tesisi açıldı!

Karanfil Group tarafından Libya'da faaliyete geçirilen ve Kuzey Afrika'nın en büyük beton üretim kuruluşları arasında bulunan beton tesisi açıldı.

ÇİMKO'nun yeni hazır beton tesisi Gaziantep’te açıldı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri kuruluşları arasında yer alan Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 25’inci hazır beton tesisi Gaziantep’in Taşlıca bölgesinde hizmete açıldı. 

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

Eyüp Sultan'ta 9 milyon TL'ye icradan satılık beton üretim tesisi hissesi!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü,İstanbul ili, Eyüp Sultan ilçesi, Pirinççi Mahalle'si 271 parselde yer alan beton üretim tesisi ve santral binası hissesini 9 milyon 60 bin TL'ye icradan satıyor...

Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi hizmete açıldı!

Kar Group, 2019 yılı yatırımları çerçevesinde Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme çalışmalarını bitirerek hizmete sundu. Son yatırımıyla birlikte şirket toplam 2 bin 910 metreküp/saat kapasiteye ulaşarak tesislerinin sayısı da 12'ye yükseltmiş oldu.

Kar Group'tan 10 milyon TL'lik yenileme yatırımı!

Kar Group, 2019 yılı için planladığı yatırımları hayata geçiriyor. Bu kapsamda yapılan 10 milyon TL'lik yatırımla Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi hem teknolojik olarak yenilendi hem de daha çevreci bir yapıya kavuştu.

Çimsa İspanya’daki dev fabrikayı satın alıyor!

Çimsa, dünyanın en büyük çimento üreticileri arasında yer alan CEMEX'e ait İspanya'daki tesisi satın alacak. Şirket, Avrupa'daki dev fabrikayı 180 milyon dolar bedelle satın alacak.

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisinin kurulması planlanıyor.

Türkiye’de ilk beton ve çimento sürdürülebilirlik belgelendirmeleri yapıldı!

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton tesisi ile çimento fabrikasının belgelendirilmesi yapıldı. 

Giresun Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 22 Eylül'de!

İkisu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Giresun İli, Dereli İlçesi'ne Kırma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Erzurum Hazır Beton Santralleri ve Malzeme Ocakları'nın ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Erzurum Tortum ve Uzundere İlçeleri'nde yer alan Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

çimsa beton tesisi Yeşil Nokta Çevre Ödülü Haberi

çimsa beton tesisi Yeşil Nokta Çevre Ödülü

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve hazır beton sektöründe, doğa ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve teşvikini amaçlayan Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nda, Çimsa’nın Karaman, Kahramanmaraş ve Denizli’de bulunan hazır beton tesisleri ödül almaya hak kazandı.


10 Mart Salı günü The İstanbul Edition Hotel’de düzenlenen törene Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Hazır Betondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Önder Kırca, bölge müdürleri ve ödül alan tesis yöneticileri katıldı.


Özhatay: “Çevre konusundaki çalışmalarımızın ödüllendirilmesi gurur veriyor”


Nevra Özhatay yaptığı değerlendirmede, Çimsa’ da, Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilinci artırmak ve daha iyi çalışma koşulları oluşturmak amacıyla Yeşil ve Güvenli Tesis ve Dikkat Bilinçli Çalışan Proje’ lerini hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Bu projelerin meyvelerini böyle önemli ödüllerle almak bizi...