03 / 05 / 2024

Çin denizaşırı askeri üssü

Çin denizaşırı askeri üssü

Çin, Ortadoğu ve Afrika için stratejik öneme sahip Cibuti’de denizaşırı askeri üssünü inşa etmeye başladı. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtti.

Kripto para uzmanından çarpıcı tespit: Torunları için yatırım yapan konut-arsa, kendisi için yatırım yapan hisse alır!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Torunları için yatırım yapanların konut-arsa, eşi, kendisi ve çocukları için yatırım yapanların da hisse senedi aldığını söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

Moody's, Coinbase'in görünümünü negatife çevirdi!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dava açtığı Coinbase'in görünümünü negatife çevirdiğini belirtti.

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

TOKİ çıkmayan parasını ne zaman alacak 2022? TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?

TOKİ’nin kuralarında ismi çıkmayan vatandaşlar, başvuru paralarını nasıl geri alabileceklerini araştırıyor. İşte “TOKİ için yatırılan 500 TL geri alınır mı?” sorusunun araştırılan yanıtı!

PlayStation için kaçırılmaz kampanya! Artık bedava

Sony, PlayStation için kaçırılmaz bir fırsat başlattı. İlk defa üye olan kullanıcılar PlayStation Plus aboneliklerini 7 gün boyunca ücretsiz kullanabilecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşme yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para işlem platformu Binance, ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşmelere başladı. 

Seyit Torun'dan Kanal İstanbul'un iptali için çağrı!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin iptali için çağrı yaptı...

Alarko GYO, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı.

Çin denizaşırı askeri üssü Haberi

Çin denizaşırı askeri üssü


Dünyanın yükselen gücü Çin ilk denizaşırı askeri üssünü Ortadoğu ve Afrika için stratejijk öneme sahip Cibuti’de inşa edecek. Wall Street Journal’ın haberine göre, daha önce ABD ve Çin arasındaki bölge rekabeti askeri üs inşasıyla birlikte yeni bir döneme girecek. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtiyor.


Askeri uzmanlar da, Çin’in Hint Okyanusu ötesindeki askeri varlığını arttırmasının strateji değişikliğinin ilk somut işareti olduğunu belirtiyor.


Akdeniz ile Hint Okyanusu’nu birbirine bağlayan Kızıldeniz-Aden Körfezi hattının geçiş noktası Babu’l Mendeb Boğazı’nda yer alan Cibuti’de hali hazırda Fransa, ABD, İtalya ve Japonya’nın askeri üssü bulunurken, Çin de bu bölgede askeri üs inşa etme arayışına girmişti.


Nüfusu 830 bin olan ve sadece 23 bin kilometrekarelik yüzölçümüne sahip...