30 / 04 / 2024

çin ekonomi

çin ekonomi

Yavaşlayan ekonomik göstergeler ve emlak sektöründe borç kriziyle karşı karşıya kalan Çin, kilit faiz oranlarını düşürdükten sonra kredi standardı olarak kabul edilen gösterge faiz oranını da düşürdü.

Çin'in ekonomisini konut sektörü mü etkiledi?

Çin’de ekonomi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7.3 büyüyerek son 5 yılın en yavaş büyümesini gerçekleştirirken, yavaşlayan konut sektörü ve zayıf yerel taleple beraber düşük sanayi üretimi bu yavaşlamanın başlıca nedeni oldu.

Çin ekonomisi 2013'te yüzde 7,7 büyüdü!

Çin İstatistik İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, Çin'de gayrisafi milli hasıla (GSMH) 2013'te yüzde 7,7 büyüyerek 56 trilyon 884 milyar 5 milyona (yaklaşık 9 trilyon 383 milyar ABD doları) ulaştı...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide programlarının üç temel bileşeni olduğunu ifade etti. İşte Bakan Şimşek'in ekonomi programı açıklaması... 

Doları olanlar dikkat! 2023 yılında ortalama dolar kuru belli oldu!

Bu haber, doları olanları çok yakından ilgilendiriyor. Peki 2023 senesi için ekonomi yönetiminin tahmin ettiği dolar kuru ne kadar olacak? İşte devamı…

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

Bankaların konut kredisi işlem ücreti isyan ettirdi!

Bankaların aldığı ücret ve komisyonlar yine gündeme geldi. 2014 yılında yapılan değişikliğe rağmen masraflardan şikayetçi olan vatandaşlar için ekonomi yönetimi harekete geçti...

Eminevim'den güçlü ekonomi için 2023 hedeflerine destek!

Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma misyonu çerçevesinde gerçekleştirilen “2. Türkiye 2023 Zirvesi” İstanbul’da yapıldı. Tasarrufa dayalı faizsiz sistemle Türkiye ekonomisine senede 5 milyar lira katkı veren Eminevim, güçlü ekonomi için destek verdi.

Gaziantep'te Kent, İnşaat Ve Ekonomi Kongresi için protokol imzalandı!

Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi arasında 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde kentte inşaat ve ekonomi alanındaki gelişmelerin tartışılacağı "Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi" için protokol imzalandı. 

Yeni Ekonomi Programı, inşaatta durgunluğa işaret ediyor!

Yeni Ekonomi Programı, inşaat sektöründe 2019 yılında küçülme yaşanma olasılığını içeriyor. İnşaat sektöründe son beş sene içerisinde görülen ivmenin 2019 yılı için de olması sürpriz gelişmelere bağlı...

İnşaat sektörü durursa ekonomi durur!

Kredi faiz oranları ve inşaat maliyetleri başta olmak üzere inşaat sektörünün sorunlarına dikkat çeken Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "İnşaat sektörü durursa ekonomi durur" dedi.

Yeni Ekonomi Paketi'nden inşaat sektörüne neler çıktı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren düzenlemelere de yer verildi..

çin ekonomi Haberi

çin ekonomi

Çin Merkez Bankası (PBoC), 1 senelik kredi faiz oranını (LPR) yüzde 3,70'ten yüzde 3,65'e, 5 yıllık kredi faiz oranını ise yüzde 4,45'ten yüzde 4,30'a indirdi.

Çin'deki 18 bankanın Merkez Bankası'nın politika faiz oranı üzerine koydukları kar payı bildirimleri baz alınarak belirlenen LPR, 2019'dan bu yana ülkenin fiili gösterge faiz oranı işlevini görüyor.

Banka, geçen hafta başında, 1 senelik politika faiz oranını (MLF) 10 baz puan düşürerek 2,85'ten yüzde 2,75'e çekmişti.

Analistler, yaygın olarak konut kredisi normu olarak görülen faiz indiriminin, krizden etkilenen dar bir ekonomide borç sektörünü desteklemek ve  orta vadeli borçlanma talebini canlı tutmak amacıyla yapıldığını değerlendiriyor.

Bankanın kararı, geçtiğimiz hafta açıklanan Temmuz endekslerinde ekonomik toparlanmanın yavaşladığına dair işaretlerin  ardından geldi. 

Ulusal İstatistik Bürosunun (UİB)  alınan verilere göre, temmuzda sanayi üretimi yıllık...