22 / 05 / 2024

çin faiz indirimi

çin faiz indirimi

Yavaşlayan ekonomik göstergeler ve emlak sektöründe borç kriziyle karşı karşıya kalan Çin, kilit faiz oranlarını düşürdükten sonra kredi standardı olarak kabul edilen gösterge faiz oranını da düşürdü.

Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Yatırımcılar hazır olun! Gram altın için rekor tahmin ortaya çıktı!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında faiz indirimi için bekleyecek zamanının olduğunu açıklamasının ardından ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Gram altın için rekor tahminler ortaya çıktı. 

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!

20 Eylül Pazartesi dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devame diyor. Dolar yeniden 27 TL seviyesine yükselirken Fed'in faiz kararı merakla bekleniyor. Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? 20 Eylül Pazartesi dolar/TL kuru...

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

FED'in faiz açıklaması altını vurdu, altın fiyatları hızla düşüşe geçti! Analistler peş peşe açıkladı!

FED'in faiz açıklaması altın fiyatlarını olumsuz etkiledi... Gram altın aniden düşüşe geçti ve yatırımcılar ne yapacaklarını bilemedi... İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Altın fiyatları ne olacak? Fed'in faiz kararsızlığı altını frenliyor! Altın yükselir mi, düşer mi?

Doların küresel piyasalarda güç kazanması altına olan talebin azalmasına sebep oluyor. Fed’in faiz artışlarında yönünün ne olacağı ile ilgili belirsizlikler de altını frenliyor. Peki altın yükselir mi, düşer mi?

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

çin faiz indirimi Haberi

çin faiz indirimi

Çin Merkez Bankası (PBoC), 1 senelik kredi faiz oranını (LPR) yüzde 3,70'ten yüzde 3,65'e, 5 yıllık kredi faiz oranını ise yüzde 4,45'ten yüzde 4,30'a indirdi.

Çin'deki 18 bankanın Merkez Bankası'nın politika faiz oranı üzerine koydukları kar payı bildirimleri baz alınarak belirlenen LPR, 2019'dan bu yana ülkenin fiili gösterge faiz oranı işlevini görüyor.

Banka, geçen hafta başında, 1 senelik politika faiz oranını (MLF) 10 baz puan düşürerek 2,85'ten yüzde 2,75'e çekmişti.

Analistler, yaygın olarak konut kredisi normu olarak görülen faiz indiriminin, krizden etkilenen dar bir ekonomide borç sektörünü desteklemek ve  orta vadeli borçlanma talebini canlı tutmak amacıyla yapıldığını değerlendiriyor.

Bankanın kararı, geçtiğimiz hafta açıklanan Temmuz endekslerinde ekonomik toparlanmanın yavaşladığına dair işaretlerin  ardından geldi. 

Ulusal İstatistik Bürosunun (UİB)  alınan verilere göre, temmuzda sanayi üretimi yıllık...