16 / 05 / 2024

çin gayrimenkul piyasası

çin gayrimenkul piyasası

Çin’de üst düzey yetkililerin gelecek sene için temel hedefleri büyüme baskılarını dengeleme ve ekonomiye istikrar kazandırma oldu. Peki ülkede emlak sektörünü neler bekliyor? Ekonomistler konuya ilişkin konuştu...

Gayrimenkul piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışlarıyla hareketlik kazandı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Emre Bilgiç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emlak piyasasının ticari gayrimenkullerde yaşanan talep artışlarıyla hareketlilik kazandığını dile getirdi.

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Çin, gayrimenkul sektöründe borç temerrütlerinin artmasını engelleme sözü verdi!

Çin, borç krizindeki gayrimenkul şirketi geliştiricilerinin borç temerrütlerinin artmasını önleme sözü verdi. Çin'in "Müteahhitlerin temerrüde düşmelerini güçlü bir şekilde engelleyeceğini" söyledi.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

çin gayrimenkul piyasası Haberi

çin gayrimenkul piyasası

Küresel büyüme görünümünde aşağı yönlü risklerin ön planda olduğu bir dönemde Çin'den gelecek sene büyüme dostu politikalara destek olması beklentileri dikkat çekiyor. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; ekonomistler, Çin’de üst düzey yetkililerin gelecek sene için temel hedeflerinin büyüme baskılarını dengeleme ve ekonomiye istikrar kazandırmayı kapsadığını kaydediyor. Aynı zamanda ülkenin 2022 yılının başlarında mali teşvikleri yükseltmeye başlamasını öngörüyor.

Ekonomistler, emlak sektörüne ilişkin kısıtlamaların da devam etmesini öngörürken, gelecek sene, teknolojiden eğitim ve eğlenceye, 2021'de görülen keskin hareketlere kıyasla daha az düzenleyici sürprizler olabileceğini ifade ediyor.

Üç gün devam eden senelik Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı’nın sonunda, Komünist Parti’nin üst düzey karar alıcıları, Cuma günü gerçekleştirdikleri açıklamada, gelecek sene için en önemli önceliğin “istikrarı sağlamak” olduğuna vurgu yaptılar ve aynı zamanda, ön yüklemeli...