29 / 04 / 2024

Çin'deki emlak krizi bitecek mi?

Çin'deki emlak krizi bitecek mi?

Çin’de üst düzey yetkililerin gelecek sene için temel hedefleri büyüme baskılarını dengeleme ve ekonomiye istikrar kazandırma oldu. Peki ülkede emlak sektörünü neler bekliyor? Ekonomistler konuya ilişkin konuştu...



Küresel büyüme görünümünde aşağı yönlü risklerin ön planda olduğu bir dönemde Çin'den gelecek sene büyüme dostu politikalara destek olması beklentileri dikkat çekiyor. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; ekonomistler, Çin’de üst düzey yetkililerin gelecek sene için temel hedeflerinin büyüme baskılarını dengeleme ve ekonomiye istikrar kazandırmayı kapsadığını kaydediyor. Aynı zamanda ülkenin 2022 yılının başlarında mali teşvikleri yükseltmeye başlamasını öngörüyor.

Ekonomistler, emlak sektörüne ilişkin kısıtlamaların da devam etmesini öngörürken, gelecek sene, teknolojiden eğitim ve eğlenceye, 2021'de görülen keskin hareketlere kıyasla daha az düzenleyici sürprizler olabileceğini ifade ediyor.

Çin deki emlak krizi bitecek mi?

Üç gün devam eden senelik Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı’nın sonunda, Komünist Parti’nin üst düzey karar alıcıları, Cuma günü gerçekleştirdikleri açıklamada, gelecek sene için en önemli önceliğin “istikrarı sağlamak” olduğuna vurgu yaptılar ve aynı zamanda, ön yüklemeli politikalar ve esnek ve uygun para politikası duruşunu devam ettirme konusunda taahhütte de bulundular.

Standard Chartered Plc’nin Çin’den sorumlu baş ekonomisti Ding Shuang, “Maliye politikasının büyümeyi desteklemekte gelecek yıl temel bir rol oynaması bekleniyor. Konut politikalarında ise önemli bir değişiklikten ziyade ‘ince ayar’ görülecek” açıklamasında bulundu. 

Çin deki emlak krizi bitecek mi?

Çin ekonomisi son aylarda, emlak sektöründeki problemlerin kötüleşmesi, zayıf tüketim artışı ve koronavirüs pandemisinin işletmelerin ve tüketicilerinin güveninde hasara neden olmasının etkisi ile yavaşladı. Emlak sektöründeki problemlerin büyük ölçüdedevam edeceği belirtiliyor.

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!


Geri Dön