02 / 05 / 2024

Çin Hallstatt Köyündeki binaların fiyatları ne kadar

Çin Hallstatt Köyündeki binaların fiyatları ne kadar

Avusturya’nın Hallstatt Köyü adeta bu masalların ilham perisi gibi. Çin'de Özel bir girişimci 940 milyon dolar yatırımla Guangdong bölgesine Hallstatt’ın aynısını inşa ettirip, binaları satışa sundu.

My Port Tiny House Yaşam Köyü 3. Etap satışta! Fiyatlar 350 bin TL'den başlıyor!

My Port Tiny House Yaşam Köyü'ndeki 82 adet 3. etap parselin satışları başladı. Proje 21 dönüm arsayı kapsıyor. İşte detaylar....

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Elazığ'ın Uzuntarla Köyü'nde yeni yapılacak okul engelleniyor iddiası!

Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü'ndeki bir köy okulu, 2020'de yatırım programına alındı. Fakat kentte yaşanan depremden sonra okulun ağır hasar gördüğü iddiasıyla yıkılması kararı verildi. Okulunun yeniden inşası için TOKİ tarafından ihalesi yapıldı.

Şile Akçakese Köyü'ndeki otel inşaatı tepki çekti!

İstanbul'un doğa harikası kıyılarından biri olan Şile'deki Akçakese Köyü'nde yapılaşma tehdidi dikkat çekiyor. Sahile yakın mesafede bir otel inşa eden firmanın faaliyetleri köylünün tepkisini çekti.

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 185'inci defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki konutları 185'inci kez yıkarak onlarca kişiyi evsiz bıraktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 184'üncü defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki konutları 184'üncü kez yıkarak onlarca kişiyi evsiz bıraktı.

Edirne'nin Karaincirli köyündeki bir arazinin akıbeti mecliste!

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Karaincirli köyündeki bir arazinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 177'nci defa yıktı!

İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde yer alan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 179'uncu defa yıktı.

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 177'nci kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 177'nci defa yıktı.

Çin Hallstatt Köyündeki binaların fiyatları ne kadar Haberi

Çin Hallstatt Köyündeki binaların fiyatları ne kadar

Hemen her şeyin taklidini yapan Çinlilerin 2012’de kopyaladıkları Avusturya’nın masalsı köyü Hallstatt’ı ziyaret eden Uzakdoğulu turistler, “Gerçeği varken sahtesine neden gideyim ki?” diyor


Sadece masallarda var olduğunu sandığımız rüya gibi köyler, kasabalar vardır... Avusturya’nın Hallstatt Köyü adeta bu masalların ilham perisi gibi! 


Köy, üç sene önce ilginç bir olayla gündeme geldi. Her şeyin birebir kopyasını çıkarmakla ünlü Çinlilerin burayı kopyaladıkları ortaya çıktı. Ortaya çıktı diyorum çünkü proje gizli saklı yürütüldü. 


Özel bir girişimci 940 milyon dolar yatırımla Guangdong bölgesine Hallstatt’ın aynısını inşa ettirip, binaları satışa sundu. 

Gerçeği bir başka güzelHallstattlılar önce UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan köy- lerinin kopyalanmasını doğru bulmadı. Ancak daha sonra bunun müthiş bir Reklam potansiyeli olduğunu fark edip,  köyleriyle gurur  duydular.

Hallstatt’ta elinizi sallasanız Uzakdoğulu bir turiste denk geliyorsunuz,...