17 / 05 / 2024

çin ilginç gökdelenler

çin ilginç gökdelenler

Dünyaca tanınmış mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanan Raffles City Chongqing tamamlanıyor.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

Çin'i gökdelenler doyuracak!

Gıda arzının her geçen gün arttığı Çin'de Sasaki Associates isimli bir firma 25 katlı dikey tarım tesisi kuracak.

Veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçıların ödemek zorunda olduğu veraset ve intikal vergisi için 15 gün kaldı..

TOKİ Balıkesir İvrindi başvuruları için son gün bugün!

TOKİ Balıkesir İvrindi başvuruları için son gün bugündür. Dairelerin 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandığı projede ödemelere göre 120 aydan 240 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ başvuruları için son gün bugün!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ başvuruları için son gün bugün. Toplamda 425 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Van Şerefiye Mahallesi projesinde ev fiyatları 106 bin 390 TL'den başlıyor.

2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..

Kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün!

Kira geliri için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak GİB tarafından bu süre 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Buna göre kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün..

TOKİ Balıkesir Manyas Emekli Konutları başvuruları için son gün bugün!

Başvuru ücretinin 500 lira olarak belirlendiği TOKİ Balıkesir Manyas projesinde dairelerin tipleri 2+1 şeklinde tasarlandı. TOKİ Balıkesir Manyas Emekli Konutları başvuruları için son gün bugün...

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksitte verilen değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün..

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün. Henüz kira geliri için ödeme yapmamış mükelleflerin bu akşam mesai bitimine kadar verginin ilk taksit ödemelerinin yapılması gerekiyor..

TOKİ Bilecik Bozüyük başvuruları için son gün yarın!

Konutların 2+1 olarak tasarlandığı projede ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanıyor. Projede kura çekilişi 15 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. TOKİ Bilecik Bozüyük başvuruları için son gün yarın...

çin ilginç gökdelenler Haberi

çin ilginç gökdelenler

Bir mühendislik harikası olarak anılan ve epeydir tamamlanması beklenen Raffles City Chongqing artık sona yaklaşıyor.

Dünyaca tanınmış mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanan bina 1,12 milyon metrekare gibi şoke edici bir alan kaplayıp sekiz adet kuleden ve onları birleştiren "yatay gökdelen" olarak anılan kuleler arası bir köprüden meydana geliyor.
 
Crystal adlı 250 metre uzunluğundaki köprü dünyanın en yüksek köprüleri arasında. Açıldığında, içinde bir gözlemleme galerisi, gökyüzü bahçeleri, bir sonsuzluk havuzu ve değişik restoranlar yer alacak.
 
Bütün  bunlardan başka gök köprüsü, geceleri dev bir ışık topuna dönüşecek ve gökyüzünü bir ışık şovuyla hareketlendirecek. 
 
Diğer bir  yandan, The Raffles City Chongqing kompleksi, 230 bin metre karelik bir alışveriş merkezi, 1.400 rezidans, bir lüks otel ve 160 bin metrekarelik geniş ofis alanları barındıracak.