24 / 05 / 2024

çin İpek Yolu Ekonomik Kuşağı projesi

çin İpek Yolu Ekonomik Kuşağı projesi

Geleneksel kapalı ekonomiden açık ekonomiye geçişle birlikte, birbiri ardına gerçekleştirdiği ekonomik devrimlerle dünyanın en büyük ekonomisi haline gelen Çin, bugün geldiği noktayı daha ileri taşıyabilmek amacıyla iki önemli projeyi başlattı.

MG Şubat 2024 kampanyaları için düğmeye bastı! Bu modeli alan tam 1 yıl şarj parası ödemeyecek!

İngiltere’nin en köklü otomobil devleri arasında yer alan MG yeni kampanyası için düğmeye bastı. Farklı modeller için pek çok kampanya sunulurken, bu ay MG4 satın alanlar ise 1 yıl boyunca şarj parası ödemeyecek.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) kredisi almak isteyenler için kredi yolu açıldı. Peki TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek? İşte ayrıntılar...

2023 MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı! Öğrenme ekranı burada!

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması için pek çok öğretmen adayının beklediği haber geldi. MEB bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak çalışmayı hedefleyen öğretmen adayları mülakat yerleri için bekleyişteydi. MEB son dakika olarak açıkladı. İşte sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri öğrenme ekranı...

Sosyal yardım ödemelerinde zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası.. Hemen bakın! 

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için pek çok farklı kalemde destek ödemesi yapılıyor. Sosyal yardım ödemelerinde zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası.. Hemen bakın! 

Afetzede hak sahipliği başvurusu! Depremzedelere yardım ne kadar? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Afetzedeler için yardım etmek için pek soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve merak edilen yanıtlar…

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Ev sahiplerinden kiracısına IBAN oyunu!

Kiracısını evinden çıkarmak için her yolu deneyen ev sahipleri şimdi de akıl almaz bir yöntem buldu. Kiramı her ay hesaba yatırıyorum bana bir şey olmaz demeyin.

Müjde...Müjde...Müjde... En az 33 bin TL ödeniyor! Evlenecekler yaşadı!

Birçok pozisyon sosyal yardım kapsamındadır. Yasalarımız çalışanlar, emekliler, anneler ve engelliler için pek çok fayda sağlamakla birlikte gençler için çeşitli evlilik destek mekanizmalarını da içermektedir. İşte, çeyiz yardımı ödeneği başvuruları için son detaylar!

En iyi kış lastiği markası hangisi? 4 mevsim kış lastiği yerine geçer mi?

Kış aylarına girilmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastikleri için pek çok soru yöneltmeye başladı. Hangi kış lastiğinin iyi olduğu, Kaç tane kış lastiğinin olması gerektiği gibi sorular sıkça sorulmaktadır.

KYK burs konusuna dair detaylar! KYK geri ödemesiz burs kimlere verilir? Bir ailede 2 kişi KYK burs alabilir mi?

KYK bursuna başvuru yapan kişiler, bu konuda bilgi sahibi olmak için pek çok doru sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtlarına dair detaylar!

TOKİ projesine başvuracaklar dikkat! Yeni detay belli oldu

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasını için pek çok proje geliştiren TOKİ tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi hayata geçirilecek. Başvurular devam ederken, arsa ve işyeri almak isteyenler için yol haritası belli oldu.

çin İpek Yolu Ekonomik Kuşağı projesi Haberi

çin İpek Yolu Ekonomik Kuşağı projesi

Geleneksel kapalı ekonomiden açık ekonomiye geçişle birlikte, birbiri ardına gerçekleştirdiği ekonomik devrimlerle dünyanın en büyük ekonomisi haline gelen Çin, bugün geldiği noktayı daha ileri taşıyabilmek amacıyla iki önemli projeyi başlattı.


Ülkenin kuzey batısında başlatılan, ‘İpek Yolu Ekonomik Kuşağı’ (Silk Road Economic Belt) ile güneyini içine alan ve bir ölümü deniz yolları üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülen, ‘21. Yüzyıl Deniz Üzerinden İpek Yolu’ projeleri, önümüzdeki birkaç yılda Çin ekonomisinin daha da büyümesine zemin oluşturacak.


Yıllık 730 milyon dolar

Bu ekonomik göstergelerin ışığında Çin, 120’den fazla ülkenin en büyük ticari ortağı olarak dünya ekonomisinin ilk sırasını hedeflerken, Türkiye’yi de doğrudan etkileyecek ‘İpek Yolu Ekonomik Kuşağı’ adıyla özel bir programı yaşama geçirmek için bir süre önce düğmeye bastı. Çin Devlet Başkanı Şi Cingping, geçen ekimde, ülkesinin söz...