06 / 05 / 2024

Çin kamboçya petrol rafinerisi anlaşması

Çin kamboçya petrol rafinerisi anlaşması

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı. İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 163,7 arttı. Peki Türkiye'deki fiyatlara karşın yatırım için batıya koşmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Marmara bölgesi için 'şiddetli yağış' uyarısı!

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Tefal’in az yağla çıtır çıtır kızartan fritözü kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Et, balık, patates kızartmasını az yağ miktarıyla pişiren ve sağlıklı öğünler sunan fritözler, son dönemde en popüler mutfak pişirme gereçlerinin başında geliyor.  Tüketicinin çok tercih ettiği markalardan Tefal’in çıkardığı Easy Fry & Grill Az Yağlı Fritöz,  yiyecekleri çıtır çıtır ve çok daha hızl

Bakan Bilgin açıkladı! Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?

"EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?" sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasıyla netleşiyor.

Petrol fiyatlarına Çin etkisi! Brent petrol düşüyor! 7 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Petrol fiyatları bugün, Çin'de "sıfır vaka" politikasına devam edileceğine ilişkin açıklamanın ardından artan talep endişelerinin etkisinden dolayı düşmeye başladı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Bren petrolün varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol varil fiyat listesi 7 Kasım 2022.

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Brent petrol düştü, akaryakıta indirim yolda!

Dünyada yaşanan gelişmeler, akaryakıt ve brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar görülmesine sebep olmakta. Dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını tırmandırırken, diğer yandan da Çin'de yaşanan gelişmeler brent petrol fiyatlarında düşüş görüldü.

Servet GYO bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Servet GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermayesi kapsamında 52 milyon TL olan bedelsiz sermayesi, 68 milyon TL artırılarak 120 milyon TL yapılacak. Şirket, sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Vakıf GYO esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Yönetim Kurulu tarafından, Vakıf GYO'nun esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin yeni şekline uygun görüş alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulması hususunda Genel Müdürlüğü yetkili kılınmış olup, söz konusu uygunluk için SPK'ya başvuru yapıldı.

Çin kamboçya petrol rafinerisi anlaşması Haberi

Çin kamboçya petrol rafinerisi anlaşması

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı.


Şinhua ajansının haberine göre, Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) ve Kamboçya Petrokimya Şirketi arasında Kamboçya'da inşa edilecek petrol rafinerisinin ilk etabı için mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) süreçlerini içeren 620 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.


Anlaşma kapsamında, CNPC, petrol rafinerisi projesinin detaylı mühendislik tasarımı, gerekli tüm malzeme ve ekipman desteğinin yanı sıra inşasını üstlenecek.


İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.


Kamboçya, ilk petrol rafinerisi olma özelliği taşıyan projenin daha fazla yatırımla kapasitesini artırarak, petrol üretiminde kendine yetebilen ve ihracatçı ülke konumuna gelmeyi...