21 / 05 / 2024

çin milyarderler

çin milyarderler

Çin'in teknoloji şirketlerine ilişkin düzenleme adımları sonrasında Çinli teknoloji milyarderlerinin serveti toplamda 87 milyar geriledi.

En zengin 500 ismin serveti 1.4 trilyon dolar eridi! Elon Musk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetinde son durum!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, küresel finans piyasaları yüksek faiz oranlarının ve enflasyon kaygısının ağırlığında ezilirken, dünyanın en zengin 500 insanı bu sene toplamda 1.4 trilyon dolar kaybetti. Peki Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetleri ne oldu? 

Coronavirüsten kaçan milyarderler Karayipler’den ada aldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüse yakalanmaktan korkan milyarderler, salgından kaçmak için Karayipler’den 20 milyon dolara özel adalardan satın aldı....

Çin'in en zengini inşaatçı Hui Ka Yan oldu!

Forbes Real-Time Milyarderler Listesi'ne göre, Çinli gayrimenkul şirketi sahibi Hui Ka Yan, 36.7 milyar dolarlık servetiyle Çin'in en zengini oldu.

1990 yılında yalılı 'yoksul milyarderler' devlet yardımı bekliyormuş!

1990 yılında İstanbul'un birçok tarihi yalısı bakımsızlık yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaymış. Yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen 'yoksul milyarderler' devletten yardım bekliyormuş.

Arap milyarderler gayrimenkul yatırımı için İstanbul'a geldi!

Körfez ülkelerinin üst düzey yöneticileri gayrimenkul yatırım fırsatları için Türkiye'ye geldi, 3 gün İstanbul'da kalacak olan iş adamları ve üst düzey yöneticiler İstanbul ve Yalova'da proje beğenecek

New York'lu emlakçılar, Rus milyarderlere satış yapmak için kursa başladı!

Son 4 yılda Rus milyarderler New York'tan toplam 1 milyar dolarlık mülk satın aldı. Emlakçılar yeni satın almalar için kurs görüyor

Abdul Latif Jameel ve Giorgio Armani komşu oldu!

Biri Suudi Arabistan'ın beşinci zengini, Forbes'in milyarderler listesinde zirvelerde dolaşıyor. Diğeri dünyanın en ünlü modacılarından. İkisinin de ortak noktası İstanbul sevgisi

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Küresel kriz inşaatı vurdu, projeler durdu

İnşaat firmaları da küresel piyasalarda yaşanan sıkıntıdan nasibini aldı. Firmalar satış yapamaz oldu; inşaatlardan artık çekiç sesi yükselmiyor.

çin milyarderler Haberi

çin milyarderler

Çin'in teknoloji şirketlerine ilişkin düzenleme adımları sonrasında Çinli teknoloji milyarderlerinin serveti toplamda 87 milyar geriledi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Pekin’in Çin’in teknoloji endüstrisine ilişkin düzenleme adımları sebebiyle Temmuz'dan bu güne sektörün en zengin 24 iş insanının servetleri net 87 milyar dolar değer kaybetti. 

Çin, teknoloji şirketlerinin ekonomideki payının yükselmesinden sonra milyarder sayısını 5 senede iki kat artırdı. Çin’de 1000’i aşkın dolar milyarderi mevcut. Fakat bu sektörle ilgili son düzenleme dalgası ve Pekin’in teknoloji devlerine ilişkin yaptırımları sebebiyle Çinli milyarderler ciddi bir servet değişimi yaşadı. 

BİR AYDA YÜZDE 16 DÜŞTÜ

Teknoloji alanında faaliyette bulunan milyarderlerin servetleri Temmuz'dan bu güne gerilerken sanayi sektöründe faaliyette bulunan milyarderlerin servetleri arttı. Otomobil ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarının servetinde yaşanan yükseliş de ön...