18 / 05 / 2024

çin orman şehir

çin orman şehir

Çin'in Liuzhou kenti sınırları arasında orman şehri inşa edilecek. Yılda 900 ton oksijen üretecek olan şehir, haya kirliliğini sıfıra indirecek.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Çiftçiler dikkat! İşte 37 bin liraya varan destekten yararlanmak için bilmeniz gerekenler

Yüzde 20'si hibe kapsamında olan ve 37 bin liraya kadar ödenen ferdi kredilerden yararlanmak için Orman köy ve mahallelerinde en az bir yıl süreyle ikamet etmek gerekiyor. İşte aranan diğer özellikler.

Beyşehir Millet Bahçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Beyşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Yenişehir'in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM'de!

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde tarım arazisine yapılacak galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Orhanlar Mühendislik Mimarlık İnş. Orman Ürünleri Hırdavat Mobilya Gıda Hay.Oto.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Orhanlar Mühendislik Mimarlık İnş. Orman Ürünleri Hırdavat Mobilya Gıda Hay.Oto.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Orhan tarafından kuruldu.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkım kararı verilen binalar için asbest kontrolü yapılıyor. 

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Linet'in dillere destan evi Bay Yanlış dizisinin seti olacak!

Başarılı şarkıcı Linet'in Ataşehir'deki lüks havuzlu dairesi Özge Gürel ile Can Yaman'ın yeni dizisine ev sahipliği yapacak...

İzmir Opera Binası'ndaki konsorsiyum çöktü!

İzmir Büyükşehir’in Mavişehir’de Türkiye’nin en nitelikli konser salonunu yapma planı hayal kırıklığına uğradı. Dünyaca ünlü Avusturyalı ortak Wagner-Biro konsorsiyumdan çekildi.

Nef Ortayaka fiyatları 2018!

Nef Ortayaka fiyatları 2018 detayları haberimizde yer alıyor.  Nef'in beklenen şehir merkezi projesi Ortayaka lansman fiyatlarıyla satışa sunuldu.

Kayseri Büyükşehir'den arsa fırsatı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yatırımcılar için Kayseri Şehir Hastanesi yanında yeni bir fırsat daha sunuyor.

TOKİ Mersin'de 3 hükümet konağı inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin'in Yenişehir, Mezitli ve Tarsus'ta hükümet konağı inşa edecek...

çin orman şehir Haberi

çin orman şehir

HAVA, kirliliği nedeniyle insanların maskesiz sokağa çıkamadığı Çin’de bu proje adeta cenneti insanların ayağına getiriyor. Orman şehir bölgedeki hava sıcaklığım düşürecek, yerel hava kalitesini artıracak, gürültü bariyerleri oluşturacak, yaşam alanları yaratacak ve yerel canlı çeşitliliğini geliştirecek.


Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre ; STEFANO Boeri Architetti firması tarafından tasarlanan fütüristik orman şehir yaklaşık 30 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 1 milyon bitki ile yeşile bürünecek şehirde 100’den fazla türün yaşaması ve toplam 40 bin ağacın yılda 10 bin ton karbondioksit ve 57 ton kirletici maddeyi temizlemesi bekleniyor. Şehirdeki ağaçlar yılda 900 ton oksijen üretecek.


Liuzhou Orman Şehri, jeotermal enerji ve güneş enerjisi gibi yenilebilir kaynakları kullanarak kendi kendine yetebilecek. Liuzhou’ya elektrikle çalışan hızlı tren hattıyla bağlanacak. Şehrin 175...