29 / 04 / 2024

Çin Seddi uzadı mı

Çin Seddi uzadı mı

Çin'de arkeologlar, ülkenin kuzeybatısındaki Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nde Çin Seddi'nin yeni kalıntılarının bulunduğunu açıkladı. Kalıntıların Çin Hanedanlığı ( MÖ. 221-MÖ. 206 ) dönemine ait olduğu düşünülüyor.

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

İnşaattaki 4 yeni düzenleme sektör temsilcilerini sevindirdi!

Ekonominin dinamosu inşaat sektörüne hükümetten 4 müjde geldi. KDV indi, süre uzadı. Damga vergisi sıfırlandı. Sektör, KDV iadesini aylık alacak. Yeni düzenlemelerle konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

Dönüşen evlere faiz desteği 1 yıl uzadı!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteği bir yıl uzadı. Vatandaş dönüşüme konu evi için yıl sonuna kadar bankalardan faiz desteği alabilecek.

TOKİ Türk Seddi'nin inşasına devam ediyor!

Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra yapılan ve dünyanın en uzun üçüncü duvarı özelliğindeki "Türk Seddi"ni örme çalışmaları sürüyor.

Çin Seddi'nin yüzde 30'u yok oldu!

Çin Seddi 10 milyondan fazla turist tarafından ziyaret ediliyor. Köylülerin inşaat, turistlerin ise 'hatıra' amacıyla çaldığı tuğlalar Çin Seddi'nin yüzde 30'unu yok etti.

Çin'de kum seddi ortaya çıkıyor!

ABD Donanması’nın Pasifik Filosu Komutanı Amiral Harry Harris, Çin’in Güney Çin Denizi’nde denizi doldurarak bir “kum seddi” oluşturduğunu söyledi..

Eli Aseo: Fikitepe'de yasal süreç uzadığı için sıkıntı var!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo; Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü değerlendirdi ve sürecin neden uzadığından bahsetti...

Çin Seddi'nin korunması için fon oluşturuldu!

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin Kültür Mirasları Koruma Vakfı'nın Çin Seddi'ni korunması için özel fon oluşturduğu ve bağışlarla 18,2 milyon yüen (2,9 milyon dolar) toplandığı belirtildi.

Konutta vade uzadı fiyatlar arttı!

Stoklann arttığı, yeni projelerin sayısının azaldığı Türkiye'de inşaat firmaları çareyi yeni kampanyalar yapmakta buldu. Peşinatın sıfırlandığı taksitlerin düştüğü projede fiyatlar yüzde 13,19 arttı vade uzadı yüzde 13,19 arttı.

Çin Seddi uzadı!

Çin'de arkeologlar, ülkenin kuzeybatısındaki Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nde Çin Seddi'nin yeni kalıntılarının bulunduğunu açıkladı. Kalıntıların Çin Hanedanlığı ( MÖ. 221-MÖ. 206 ) dönemine ait olduğu düşünülüyor.

Kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı!

Kira gelir vergisi mükellefleri için bugün son beyanname verme günüydü. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı..

Kira beyannamesi uzadı mı?

Mesken ve işyeri kiralamalarında istisna bedelinden yüksek gelir elde eden mal sahiplerinin vergi ödeyebilmeleri için öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, kira beyannamesi uzadı mı? İşte yanıtı...

Çin Seddi uzadı mı Haberi

Çin Seddi uzadı mı

Şinhua ajansının haberine göre, 20 metre uzunluğundaki yeni kalıntıların Çin Hanedanlığı (MÖ. 221-MÖ. 206) dönemine ait olduğu düşünülüyor. 


Yeni bulunan duvarların 3 bölümden oluştuğunu ve ilk bölümün 5 metre uzunluğunda, 3-4 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde olduğu kaydedildi. Diğer iki bölümün ise 10 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde olduğu belirtildi. 


Çin'in kuzeybatı sathındaki seddin, kış aylarında Sarı Nehri donduğu zaman nehri aşan yabancı akınlara karşı yapıldığı ifade edilirken, bu bölgedeki duvarların bir bölümünün ülkedeki Savaşan Devletler döneminde yıkıldığı ve Çin Hanedanlığı döneminde tekrar inşa edildiği kaydediliyor. 


Tarihi kayıtlara göre yeni bulunan kalıntıların en az 2 bin 470 yıllık olduğu sanılıyor. 


Uzmanlar, son bulgularla bölgede Çin Seddi'nin dağlardaki taşlarla genelde vadilerde inşa edildiği ve daha iyi korunması gerektiğini bildiriyor. 


Çin Seddi, UNESCO tarafından...