05 / 05 / 2024

Çin Seddi Yağmur

Çin Seddi Yağmur

Dünyanın "7 Harikası"ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi'nin kuzey kısmında yer alan Dajingmen bölümünde şiddetli yağmurlar sebebiyle yıkılma meydana geldi

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Kara ve Serkan Yağmur ortaklığında kuruldu. 

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Bu aralar emekli, işsiz, anne ve öğrenci her kesime destekler yağmur gibi yağarken, bir müjde de 2000 öncesi Bağ-Kur'lu vatandaşlara geldi. SGK'ya geçmesi durumunda emekli aylıklarına yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir artış meydana gelecek.

Dolar 25 gün sonra resmen yağmur gibi yağacak! Ekonomist Necmettin Batırel açıkladı! Doları olanlar koşun bakın!

Ekonomist Necmettin Batırel'den dolar ile ilgili farklı bir yorum geldi. 25 gün sonra piyasalara yağmur gibi dolar yağacağını söyleyen Batırel dikkatleri üzerine çekti. Doları olanlar koşun bakın!

Servet GYO bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Servet GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermayesi kapsamında 52 milyon TL olan bedelsiz sermayesi, 68 milyon TL artırılarak 120 milyon TL yapılacak. Şirket, sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Yağmur Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Türkeri ve Sıddık Bağatur ortaklığında kuruldu.

Vakıf GYO esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Yönetim Kurulu tarafından, Vakıf GYO'nun esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin yeni şekline uygun görüş alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulması hususunda Genel Müdürlüğü yetkili kılınmış olup, söz konusu uygunluk için SPK'ya başvuru yapıldı.

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO tarafından şirket ödenmiş sermayesinin 400 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu.

Reysaş GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanı içinde 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL'ye artırılması için SPK'ya başvuru yapıldı.  

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 52 milyon 180 bin 855,64 olan çıkarılmış sermayesinin, 150 milyon TL'ye yükseltilmesi hususundaki ihraç talebi için SPK'ya başvuruldu. 

TF Varlık Kiralama 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 750 milyon Türk Lirası tutarındaki 75 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu.

Vakıf GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Vakıf GYO tarafından Esas Sözleşmenin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verilmiş olup, gerekli iznin alınması için SPK'ya başvuruldu.

Nurol GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Nurol GYO'nun tahsisli sermaye artırımına ilişkin olarak aldığı 2021/3 sayılı karar çerçevesinde hazırlanmış ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı.

Çin Seddi Yağmur Haberi

Çin Seddi Yağmur

Çin'in resmi ajansı Xinhua'da yer alan haberde, ülkenin kuzeyindeki Hebei bölgesinin Zhangjiakou şehrinden geçen Çin Seddi'nin bir kısmının zarara uğradığı belirtildi. 


İlk belirlemelere göre, yıkım yaşanan bölüme "şiddetli yağışların sebep olduğu" belirtilen haberde, zarar gören 36 metrelik kısımda onarım çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi. Yıkılan bölümün 1484 yılında yapıldığını söyleyen şehir yetkilileri, yeniden inşa çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Ayrıca, seddin aynı bölgede zayıflayan kesimlerinin de güçlendirildiği ifade edildi. Ülkenin kuzeyinde geçtiğimiz ay yaşanan şiddetli yağışlar sonucu seller meydana gelmiş ve yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. 


Öte yandan Çin blog sitelerinde konu ile ilgili yer alan yazılarda, Hebei bölgesindeki Zhangjiakou şehrinde çalışan bir işçinin duvarın hemen yanında yaptığı kazının çökmeye sebep olduğu iddiaları da yer alıyor. Dünyanın en büyük çaplı askeri savunma projesi konumunda yer...