05 / 05 / 2024

Çin Seddi Yıkıldı

Çin Seddi Yıkıldı

Dünyanın "7 Harikası"ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi'nin kuzey kısmında yer alan Dajingmen bölümünde şiddetli yağmurlar sebebiyle yıkılma meydana geldi

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ Kastamonu 2023 projesi için büyük gün yarın! 118 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı!

TOKİ Kastamonu 2023 projesi için büyük gün yarın... Tam 118 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina yıkıldı!

Erzurum'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli 7 bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in saldırıları nedeniyle 100 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiği, Birleşmiş Milletlere göre 1000'den fazla, Filistinli kaynaklara göre ise 2 bine yakın evin yıkıldığı ve binlercesi de hasar gördüğü belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

Gazze'de hava saldırıları sonucu 200'den fazla konut yıkıldı!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucu 200'den fazla konutun yıkıldığı bildirildi.

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

Adana'daki 63 baraka yıkıldı!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kanuna aykırı biçimde sit alanı içerisine inşa edilen 63 baraka yıkıldı.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Çin Seddi Yıkıldı Haberi

Çin Seddi Yıkıldı

Çin'in resmi ajansı Xinhua'da yer alan haberde, ülkenin kuzeyindeki Hebei bölgesinin Zhangjiakou şehrinden geçen Çin Seddi'nin bir kısmının zarara uğradığı belirtildi. 


İlk belirlemelere göre, yıkım yaşanan bölüme "şiddetli yağışların sebep olduğu" belirtilen haberde, zarar gören 36 metrelik kısımda onarım çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi. Yıkılan bölümün 1484 yılında yapıldığını söyleyen şehir yetkilileri, yeniden inşa çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Ayrıca, seddin aynı bölgede zayıflayan kesimlerinin de güçlendirildiği ifade edildi. Ülkenin kuzeyinde geçtiğimiz ay yaşanan şiddetli yağışlar sonucu seller meydana gelmiş ve yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. 


Öte yandan Çin blog sitelerinde konu ile ilgili yer alan yazılarda, Hebei bölgesindeki Zhangjiakou şehrinde çalışan bir işçinin duvarın hemen yanında yaptığı kazının çökmeye sebep olduğu iddiaları da yer alıyor. Dünyanın en büyük çaplı askeri savunma projesi konumunda yer...