29 / 07 / 2024

çin uydu şehir

çin uydu şehir

Türkiye’nin doğaltaş ihracatında en büyük pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde yeni şehirler Türk doğaltaşı ile donatılıyor. Pekin’e 90 kilometre mesafedeki 18 milyon nüfuslu Tianjin’de 500 bin kişinin yaşayacağı yeni bir uydu şehir kuruluyor...

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

1954 yılında Şehircilik uzmanı Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni bir plan hazırlanmış. Turizmin ön planda tutulmasının amaçlandığı planda, iki yer arasında asfalt yol yapılmasına karar verilmiş.

Starlink globale çıktı! İşte 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

SpaceX'in uydu İnternet hizmeti Starlink, küresel bir abonelik sunuyor. Türkiye'de açılacak mı? Ayrıntılar için buraya tıklayın.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Beyşehir Millet Bahçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Beyşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Yenişehir'in galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi projesi TBMM'de!

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde tarım arazisine yapılacak galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkım kararı verilen binalar için asbest kontrolü yapılıyor. 

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Linet'in dillere destan evi Bay Yanlış dizisinin seti olacak!

Başarılı şarkıcı Linet'in Ataşehir'deki lüks havuzlu dairesi Özge Gürel ile Can Yaman'ın yeni dizisine ev sahipliği yapacak...

İzmir Opera Binası'ndaki konsorsiyum çöktü!

İzmir Büyükşehir’in Mavişehir’de Türkiye’nin en nitelikli konser salonunu yapma planı hayal kırıklığına uğradı. Dünyaca ünlü Avusturyalı ortak Wagner-Biro konsorsiyumdan çekildi.

İmar barışı için uydu merkezinin kapısını çaldılar!

Uydu teknolojilerinin sağladığı olanaklar doğal afetlerden tarımsal ürünlerin gelişimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Son olarak "imar barışı" düzenlemesi uygulamalarında da uydu görüntülerinden yararlanıldı.

Nef Ortayaka fiyatları 2018!

Nef Ortayaka fiyatları 2018 detayları haberimizde yer alıyor.  Nef'in beklenen şehir merkezi projesi Ortayaka lansman fiyatlarıyla satışa sunuldu.

Kayseri Büyükşehir'den arsa fırsatı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yatırımcılar için Kayseri Şehir Hastanesi yanında yeni bir fırsat daha sunuyor.

çin uydu şehir Haberi

çin uydu şehir


Egeli ihracatçıların Çin ile yaptığı anlaşma kapsamında, Tianjin kentinde kurulacak olan 500 bin kişilik uydu şehirde Türk doğaltaşı kullanılacak.


Türkiye’nin doğaltaş ihracatında en büyük pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde yeni şehirler Türk doğaltaşı ile donatılıyor. Pekin’e 90 kilometre mesafedeki 18 milyon nüfuslu Tianjin’de 500 bin kişinin yaşayacağı yeni bir uydu şehir kuruluyor.


Tianjin Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Erdoğan ve Maden İşlere Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eyüp Yadigar ile birlikte Tianjin’e giden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Lv Fuchun ile 150 milyon dolar değerinde 2 milyon metrekarelik Türk doğaltaşının yeni kurulacak uydu şehirde kurulması ile ilgili anlaşmaya vardıklarını ve protokol imzaladıklarını kaydetti.


Tianjin’de...