29 / 04 / 2024

çin Wushan Havalimanı

çin Wushan Havalimanı

Çinli işçiler, dağlık bölgede Wushan Havalimanı'nı inşa edebilmek  için yaklaşık 6 yıl süren çalışmayla Taohua Dağı'nın zirvesini kesip dinamitlerle zirveyi düz hale getirdi. 

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

11 yıl önce Van’da meydana gelen depremde Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren uçaktan haber var. Arızalandığı için Erzurum Havalimanı'nda kalan uçak, ihale yöntemiyle satılacak. Dev uçak için istenen bedel 400 bin lira olarak açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Balıkesir'in 60 milyon TL'lik yeni havalimanında son durum ne?

Balıkesir’in yeni havalimanında, 6 aydır tek sefer bile gerçekleştirilmedi. Fikret Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi.

THY İstanbul Havalimanı’nın ne kadarına ortak olabilir?

Kalyon İnşaat, Kolin’in İstanbul Havalimanı'ndaki yüzde 20 hissesini aldı. İstanbul Havalimanı’nın yaklaşık yüzde 70 kapasitesini kullanacak Türk Hava Yolları'nın da (THY) hisse alması söz konusu. 

CİMER: İstanbul Havalimanı inşaatında 5 yılda 52 işçi öldü!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), CHP Milletvekili Ali Şeker'in İstanbul Havalimanı inşaatında kaç işçinin hayatını kaybettiği ile ilgili sorusuna cevap verdi. 

İstanbul Yeni Havalimanı otelinde inşaat başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı için İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılacak otel 6 ayda tamamlanacak..

Çinliler 1800 metre yüksekliğe havalimanı inşa ediyor!

Çinli işçiler, dağlık bölgede Wushan Havalimanı'nı yapabilmek için yaklaşık 6 yıl süren çalışmayla Taohua Dağı'nın zirvesini kesip dinamitlerle zirveyi düz hale getirdi. 

Çinliler dağın zirvesine havalimanı yaptı!

Çinli işçiler, dağlık bölgede Wushan Havalimanı'nı inşa edebilmek  için yaklaşık 6 yıl süren çalışmayla Taohua Dağı'nın zirvesini kesip dinamitlerle zirveyi düz hale getirdi. 

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Türkiye'de iş güvenliği ve sıfır iş kazası için düğmeye basıldı. İstanbul'da Yeni Havalimanı projesi ile hayata geçirilecek proje için imzalar havalimanı şantiyesinde atıldı.

İşte Balıkesir'in yeni havalimanı!

Balıkesir merkeze yapılacak olan Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı 2016 yatırım planına alındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur müjdeli haberi Ankara'dan verdi...

TAV İnşaat, havalimanı inşaatında dünyada ilk sırada!

TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Şener, Türk mühendisliğiyle müteahhitliğini başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.

3. Havalimanı için 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atılacak!

Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören İstanbul 3'üncü Havalimanı için İGA Havalimanı İşletmesi, 6 banka ile 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atacak.

TAV İnşaat havalimanı projesiyle dünya birincisi seçildi!

Türkiye’nin önde gelen inşaat firmaları TAV İnşaat ve SUMMA İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından iki ayrı proje ile ayrı alanlarda birincilik ödülüne layık görüldü.

çin Wushan Havalimanı Haberi

çin Wushan Havalimanı


HaberTürk gazetesinde yer alan habere göre, Çin'in orta batı bölgesinde Chongqing kenti yakınlarındaki 1800 metre yüksekliğindeki bir tepeye, havalimanı inşa ediliyor. Çinli işçiler, bunun için zirveyi dinamitlerle patlattı ve düz hale getirdi.

Wushan Havalimanı ismi verilen tesisin maliyetinin yaklaşık 1.64 milyar yuan yani yaklaşık 1.2 milyar lira olması bekleniyor ve gelecek sene faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Taohua Dağı'nın zirvesine inşa edilen Wushan Havalimanı, Chongqing şehrinin doğusunda ve 15 kilometre mesafede bir bölgede yer alıyor. Havalimanının 2600 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pisti ve 5 uçağın yanaşabileceği bir apronu bulunacak. Terminal binası ise 3 bin 500 metrekare olacak. 

Proje yöneticilerinden Liao Haobo, şantiye alanında en yoğun günlerde 2000 işçinin ve 800 iş makinasının aynı anda çalıştığını söyledi.

2019 YILININ İLK YARISINDA...