30 / 04 / 2024

çin zorunlu iskan politikası

çin zorunlu iskan politikası

2 Milyon tibetli Çin yönetimi tarafından inşa edilen evlerde oturmaya zorlanıyor. Konutların inşa masrafı ağırlıklı olarak Tibetlilere mal ediliyor...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Merkez Bankası’ndan yeni hamle! KKM’den çıkışı hızlandırmak için zorunlu karşılıkları artırdı

TCMB’nin ağustos ayında kademeli bir şekilde kur korumalı mevduat hesaplarından çıkış hedefi koymasına rağmen henüz bugüne kadar beklenen çıkışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Banka, bu yüzden son olarak KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılıkları artırdı.

KKM’den çıkış Merkez Bankası’nın istediği seviyede değil!

Toplam 3.3 trilyon liralık büyüklüğüyle ekonomiyi zora sokan KKM’den şu an için anlamlı bir çıkış başlamadı. Merkez Bankası dönüşüme hız vermek ve piyasada oluşan fazla likiditeyi çekmek için zorunlu karşılıkları artırdı.

Kur Korumalı Mevduat’ta devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur Korumalı Mevduat sahipleri için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak güncellendi. Konu ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

KKM'de yeni gelişme! Yüzde 15 oldu

Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur korumalı mevduat hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de...

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan önemli duyuru! 1 Temmuzdan itibaren başlıyor!

GİB kararına göre artık faturalarda yeni uygulamaya geçiliyor. Hasılatı belli miktarın üzerinde olan tüm mükellefler için zorunlu olacak.

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası az önce duyurdu! Türk lirası için yeni hamle!

Türkiye’de mevduat sahiplerini Türk lirasına yönlendirmek için teşvik edici adımlar peş peşe atılıyor. İşte bunlardan biri daha Merkez Bankası’nın yaptığı duyuru ile hayata geçiyor. Bu kapsamda 3 aydan daha uzun Türk lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Merkez Bankası’ndan flaş kredi kararı

Merkez Bankası'dan yapılan açıklamada alınan yeni bir karar ile kredi kullanımına düzenleme yapıldığı bildirildi. İhracat ve yatırım kredileri, esnaf kredileri, tarımsal krediler ve kurumsal kredi kartları için zorunlu karşılıkların kapsamı genişletildi.

çin zorunlu iskan politikası Haberi

çin zorunlu iskan politikası

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayımlanan raporda, 7 yılda 2 milyon Tibetlinin evlerinden edilerek, Pekin yönetimi tarafandan inşa edilen konutlarda yaşamak zorunda bırakıldığı bilgisine yer verilirdi. Raporda Çin yönetimi, Tibetlilere karşı yürütüğü zorunlu iskan politikasına son vermeye çağrıldı.


New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayımlanan raporda, 2005-2012 yılları arasında 2 milyon Tibetlinin Çin yönetimi tarafından yaptırılan toplu konutlarda, rızaları olmaksızın yaşamaya zorlandıkları ifade edildi. Raporda, yıkım ve toplu konut bölgelerinin farklı yıllarda çekilmiş uydu görüntülerine yer verilirken, "Yeninesil Sosyalist Köyler"in düşük standartlı ve Tibetlilerin gelenek ve alışkanlıklarından uzak olduğu kaydedildi.


Evlerinden edilen insanların tazminat haklarına da yeterince riayet edilmediğine işaret edilen raporda, zorunlu iskanın Tibetliler üzerindeki soyolojik ve ekenomik etkilerine de dikkat çekildi.


Raporda, resmi açıklamaların aksine, inşaat maaliyetlerinin yüzde...