06 / 05 / 2024

çinde ev sahibi olmak

çinde ev sahibi olmak

Çin'de yer alan lüks konutların metrekare fiyatları 10 bin dolara yükseldi. 70 yıl sonra evlerin kullanım hakkı devlete geçen ülkede bu sürenin uzaması için çalışmalar başladı.

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Kiracı-ev sahibi gerginliğinde böylesi ilk defa görüldü!

Ev sahibi-kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar yükselen kira fiyatlarının ardından artmaya devam ediyor. Kiracısının kapısına dayanan konut sahibi iddiaya göre hakaretler ve tehditler savurarak kapıyı tekmeledi.

Yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İçinde kiracı olan daire satıldığında yeni ev sahibi kiraya yüzde kaç oranında zam yansıtabilir, istediği gibi belirleyebilir mi? 1075+180 aidat ödemekteyim. Ev sahibi 1800+180 aidat olarak kiraya zam yapmak istiyor. Bu yasal mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Mart ayında 108 bin 670 kişi ev sahibi oldu!

Mart ayında ülke genelinde 108 bin 670 kişi ev sahibi oldu. Yılın ilk çeyreğinde ise 341 bin konut satışı gerçekleşti. Koronavirüs salgını 11 Mart’ta görüldüğü için geçen ay yapılan konut satışlarına etkisi sınırlı kaldı.

İkinci el ev sahibi olma avantajı!

Konut fiyatlarının düşüş gösterdiği 2019 ilk çeyreğinde tüketiciye ikinci el ev sahibi olmada avantajı sunuluyor.

En karlı şekilde ev sahibi nasıl olunur?

Konutta rekabet sürüyor. Rekabet içinde en karlı ev sahibi olma yolu sizler için incelendi. İşte en avantajlı ev alma seçenekleri...

Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

ONS İncek ev sahibi olmak isteyenleri doğru tercihe yönlendiriyor!

ONS İncek, ev sahibi olmak isteyenleri uzman danışmanlar eşliğinde en doğru tercihe yönlendiriyor. Emlak ve gayrimenkul alanında uzmanlaşmış danışmanları ile bir ilke imza atan ONS İncek, Ankara’nın konfor anlayışını, hizmet kalitesi ile zirveye taşıyor.

Türkiye MIPIM'de misafirken ev sahibi oldu!

Türk inşaat sektörünün devleri SABAH'ın ev sahipliğinde Cannes'da bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte aynı masa etrafında toplanan patronlar, MIPIM'e Türkiye'nin damgasını vurduğunu belirterek, "Misafirken ev sahibi olduk" dedi..

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi taşınmazın içinde kiracıda olsa satma hakkı oluyor. Bu durumu kiracısına önceden bildirme gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Yeni ev sahibinin kiracı çıkartma şartları nelerdir?

Doğudan Batıya gidildikçe kadının ev sahibi olma oranı arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gayrimenkul sahipliğinde 81 ili içerisine alan kadın ve erkek sayılarını açıkladı. Doğudan Batıya gidildikçe kadının ev sahibi olma oranı arttı.

çinde ev sahibi olmak Haberi

çinde ev sahibi olmak

Milliyet Gazetesi'nde  yer alan habere göre Çin’de evler 70 yıllık kullanım hakkıyla satılıyor. Metrekaresi 10 bin dolara yükselen ev fiyatları cep yakıyor.  Üstelik, 70 yıl sonra ev yine devlete geçiyor. Ancak bu sürenin uzatılması için çalışmalar başladı.

Son yıllarda sanayileşme ve ihracat hamlesiyle dünya ekonomisinde dikkat çeken bir ülke haline gelen Çin'dekatı devletçi anlayış hakim. Bu sebeple özel mülkiyet çok sınırlı seviyede kalıyor. 
 

Çin’de mülkiyet


Hatta, Çin’e ziyaretimiz öncesinde, “Orada bakkal, market, mağaza, dükkan, berber var mı, varsa devletin mi, özel şahısların mı” diye soranlar bile oldu. Gidip gödük ki, Türkiye’de özel mülkiyette ne varsa aynısı ve belki daha da fazlası orada da var. Özel mülkiyetin bu kadar yaygın olması, ülkenin kapitalizme çok yakınlaştığı yorumlarına yol açabilir.

Çin Dışişleri Bakanlığı Batı...