05 / 05 / 2024

çinde hava savunma hattı kuruluyor

çinde hava savunma hattı kuruluyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, kurulan hava savunma ve tanımlama sahasının ülkesinin egemenliği ile bölgesel ve de hava sahasının güvenliğini koruma maksadı taşıdığını savundu...

Putin'in hava savunma sistemi ile korunan kır evi ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve eski jimnastikçi kız arkadaşı Kabaeva'nın birlikte tatil yaptığı iddia edilen ve hava savunma sistemiyle korunan kır evi ortaya çıktı.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Milli Savunma Üniversitesi taban puanı açıklandı mı? Kadın erkek astsubay puanları ne kadar oldu?

Milli Savunma Üniversitesi'nin Aday Belirleme Sınavı, 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi ve yaklaşık 600 bin adayın katılımıyla tamamlandı. Sınav sonuçları merakla beklenirken, adaylar MSÜ Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu erkek-kadın taban puanları ile kontenjan listelerine odaklandı. İşte adayların

Sıcak hava balık miktarını yükseltti! İşte İstanbul Balık Hali 19 Ocak 2023 fiyat listesi

Son zamanlarda sıcak hava dalgası balık miktarını azaltırken balık fiyatlarını ise yükseltti. Peki, İstanbul Balık Hali'inde balık çeşitleri ne kadar, kaç TL? İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi...

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları için askeri personel alımları başladı!

Milli Savunma Bakanlığı “MSB” 2022 yılı 3. Dönem sözleşmeli er alımlarının yapıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Hava Kent'te yaşam 2021'de başlıyor!

2016 yılı sonunda kurulan Hava Kent, 2021'nin ilk çeyreğinde hayata geçiyor. Üyelerin büyük çoğunluğu ağırlıklı pilot ve havaalanı çalışanlarından oluşuyor.

Hava Kent Taşoluk'ta teslimler 2021'de!

İstanbul Havalimanı’na en yakın konut projesi olan Hava Kent’te teslimler 2021’in ilk çeyreğinde başlayacak. Hava Kent Kooperatifi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “İlk etabımız Hava Kent Taşoluk’ta yaşam gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacak” dedi.

Ukrayna'nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma talepleri var!

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Ukrayna’daki temasları sırasında iki ülke arasında savunma sanayiinde iş birliği konuları gündeme gelirken, Ukrayna’nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma yönünde talepleri olduğu öğrenildi.

Türk Hava Kurumu Tayyare Evleri’nin peşinde!

Türk Hava Kurumu (THK), Laleli’deki otel olarak kullanılan Tayyare Evleri’ni geri almak için Odeabank ve Keskin Holding’le görüşmelere başladı. 

Türkiye hava ulaşımında aktarma merkezi olacak!

2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, Türkiye'nin 2019 yılında uluslararası hava trafiğinde önemli bir aktarma merkezi olması planlanıyor.

Yeni imar yönetmeliğinde hava bacaları nasıl olacak?

1 Ekim itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliğine göre hava bacaları nasıl olacak? İşte yönetmelik kapsamında yer alan hükümler..

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı binası 1.5 yıl içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanlığı halen bulunduğu Genelkurmay kampusu içindeki yerinden 1.5 yıl içinde Eskişehir Yolu’ndaki yeni binasına taşınacak.

çinde hava savunma hattı kuruluyor Haberi

çinde hava savunma hattı kuruluyor

Çin, Doğu Çin Denizi'nde hava savunma sahası kurmasının ardından ABD'nin yaptığı açıklamalara ilişkin, Washignton yönetimine bu hususta "taraf olmaması ve uygunsuz açıklamalar yapmaması" yönünde çağrıda bulundu. 


Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, kurulan hava savunma ve tanımlama sahasının ülkesinin egemenliği ile bölgesel ve hava sahasının güvenliğini koruma maksadı taşıdığını savundu. 


Sahanın belirli bir ulus ya da gayeyi hedeflemediğini ve söz konusu sahada kimsenin uçuş özgürlüğünü etkilemeyeceğini ifade eden sözcü, ABD'den bu konuda taraf olmaması ve uygunsuz açıklamalar yapmamasını istedi.


Çin'in bölgede hava savunma sahasını kurduğunu açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili endişe duyduğunu...