17 / 05 / 2024

çinde inşaat sektörü

çinde inşaat sektörü

Çin Uluslararası Müteahhitler Birliği, Çin şirketlerinin yurtdışındaki proje yatırımlarının yılın 11 ayında 109,69 milyar dolar ciro getirdiğini ve 143 milyar dolarlık yeni anlaşmalar imzalandığını açıkladı...

İnşaat sektöründen destek talebi: Sektör büyüyor ancak kayıplar telafi edilemiyor! 

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayınlanan inşaat sektörü analizi raporuna göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde sektörün yüzde 7,8 oranında büyüme kaydettiği belirtildi. Ancak inşaatçılar destek taleplerini yineledi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

İngiltere'de inşaat sektörü kan kaybediyor! 13 yıl öncesine geri döndü!

İngiliz inşaat sektörü pandemiden bu yana en fazla küçülen sektör olarak kayıtlara geçti. Bu durum en son 2010'un üçüncü çeyreğinde yaşanmıştı. 

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

İnşaat sektöründe toparlanma sürecine girildi!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkatle izlenen aylık sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat sektörü temmuz verileri değerlendirildiğinde hızlı bir toparlanma süreci yaşadı.

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.

İMSİAD derneğinde inşaat sektörü gelişmeleri masaya yatırıldı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

çinde inşaat sektörü Haberi

çinde inşaat sektörü

Çin'in, 2013'ün ilk 11 ayında yurtdışındaki proje hizmetlerini yüzde 7,1 oranında artırdığı bildirildi.


Çin Uluslararası Müteahhitler Birliği, Çin şirketlerinin yurtdışındaki proje yatırımlarının yılın 11 ayında 109,69 milyar dolar ciro getirdiğini ve 143 milyar dolarlık yeni anlaşmalar imzalandığını açıkladı.


Çin müteahhitlik sektörünün "yol ayırımında olduğu" vurgulanan açıklamada, dünya ekonomilerinin karşılaştığı güçlüklerin Çinli yatırımcılar için değerli fırsatlar sunduğu kaydedildi.


Düşük bedelli üretim modelinin sürdürülebilir olmadığına işaret edilen açıklamada, küresel bağlamda "Çin markası" oluşturulmadığı sürece gelecekteki kalkınma yolunun giderek "daralacağına" dikkat çekildi.


Diğer yandan ülke şirketlerinin, yatırım, yönetim, teknoloji ve entegrasyon anlamında kendilerini geliştirerek uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmalarının önemi de...