10 / 05 / 2024

çinde mermer kullanımı

çinde mermer kullanımı

Zenginleşen Çinliler, evlerinde mermeri daha çok tercih etmeye başlayınca bu ülkenin işadamları da Türkiye'den maden almaya başladı. Mermere 240 milyon liralık yatırım yapan Çinliler, bin 200 kişiye de istihdam sağladı...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği değişikliği!

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Site kiraya verildiğinde ortak alan kullanımı nasıl olur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için sitelerde ortak kullanım alanlarının kullanımını değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Yeni inşaat ve yapı kullanım izinleri yüzde 51 azaldı!

Konut satışlarında artış hızlanarak sürerken, yılın ilk çeyreğinde yeni inşaat ruhsatlarında yüzde 47 ve yapı kullanım izinlerinde yüzde 51 dolayında azalmalar yaşandı.

E.C.A Kombi kullanım alışkanlığınızı hafızasına kaydediyor!

E.C.A., sıcak su kullanım alışkanlığını hafızaya alarak, tüketici dostu Confeo Plus ve de Fortius Plus ürünleriyle performans ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor.

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Mimar Sanja Jurca Avcı: Sergi tasarımı mekan içinde hikaye anlatımı!

Mimari projeleriyle hem dünyada, hem de Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Avcı Architects, başarılı çizgisini sergileme ve mekan tasarımı alanında da sürdürüyor. Avcı 'Sergi tasarımı mekan içinde hikaye anlatımı' dedi.

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanlarının işgali!

Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda “ortak yerler” Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesinde açıklanıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının işgali nasıl olur? Ortak kullanım alanlarının işgali davası nasıl açılır?

çinde mermer kullanımı Haberi

çinde mermer kullanımı

Zenginleşen Çinliler, evlerinde mermeri daha çok tercih etmeye başlayınca bu ülkenin işadamları da Türkiye'den maden almaya başladı. Mermere 240 milyon liralık yatırım yapan Çinliler, bin 200 kişiye de istihdam sağladı.


Dünyanın fabrikası konumundaki Çin'in gelir seviyesinin artması Türkiye'ye yaradı. Çinliler'in konutlarında mermeri daha çok kullanmaya başlamaları üzerine bu ülkenin yatırımcıları da talebi karşılamak için Türkiye'ye yöneldi. Aynı zamanda dünyanın en büyük ithalatçısı konumunda olan Çin, Türk mermer sektörüne 240 milyon liralık yatırım yaptı. Temmer Mermercilik Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Çin'de konutta mermer kullanımının giderek arttığını belirterek "Çinliler Türkiye'de maden ocaklarına 240 milyon liralık yatırım yaptılar ve yaklaşık bin 200 kişilik istihdam sağladılar" dedi. Dünya mermer rezervinin yüzde 35'inin Türkiye'de olduğunu ve bu sektörde ihracatının 2 milyar 150 milyon doları...