26 / 05 / 2024

çinde sulama kanalı

çinde sulama kanalı

Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 4 bin yıllık sulama sistemi ve baraj bulunduğu bildirildi. Yeni bulunan sulama sisteminin, bölgenin kültür miraslarından Duciangyan sulama sisteminden 2 bin yıl daha eski olduğu açıklandı...

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan şok eden Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün akşam katıldığı iftar yemeğinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: Çölde şehir kurmuyorsunuz, burası İstanbul!

Dünya Su Günü etkinliğinde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen tartışmalı proje Kanal İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar... 

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi'nin, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in sınırları içinde toplam 27 bin metrekarelik arsa satın alacağı ileri sürüldü. Kentsel dönüşümde kullanılmak için alınacağı ifade edilen arazilerin değeri takdir komisyonunca tespit edilecek.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul paylaşımı! 

Çiftçilerle hasat dağıtımına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne gönderme yaparak "Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor"

Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul değerlendirmesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı liderliğinde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi'nin kapanış oturumunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul 6 yıl içinde tamamlanacak!

Çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yetkili isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki projede son durum ne? Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu...

Kanal İstanbul için flaş açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinin yapım çalışmalarına kısa süre içinde başlamayı planladıklarını söyledi.

çinde sulama kanalı Haberi

çinde sulama kanalı

Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 4 bin yıllık sulama sistemi ve baraj bulunduğu bildirildi. 


Şinhua ajansının haberine göre, eyaletin Çıngdu şehrindeki bir inşaat sahasında antik sulama sistemiyle 147 metre uzunluğunda bir barajın ortaya çıkarıldığı kaydedildi.


Barajın tabanda 14, tepe noktasında ise 12 metre genişliğinde, elle kazılmış sekiz oluktan oluştuğu ve 1,3 metre yüksekliğinde olduğu ifade edildi. 


Yetkililer, barajın etrafında beş ev kalıntısı ile 54 mezarın bulunduğunu açıkladı.


Uzmanlar, barajın Yangzı Nehri civarında şu ana kadar bulunan en eski baraj ve sulama sistemi olduğunu kaydetti. 


Yeni bulunan sulama sisteminin, bölgenin kültür miraslarından Duciangyan sulama sisteminden 2 bin yıl daha eski olduğu açıklandı.



Sabah...