05 / 05 / 2024

çinde yapay ada mı yapılıyor

çinde yapay ada mı yapılıyor

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek bölgede yedi ada yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Hattat Holding’in girişimi olan Hema Endüstri Pearl of İstanbul için düğmeye bastı. İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirilecek olan proje 963 milyon TL'ye mal olacak.

Yapay zekâ destekli ve ikili pişirme özellikli Samsung NV7B7997AAA fırında son zamanların en düşük fiyatı!

Yapay zekânın artık hemen her alana nüfuz ettiği bugünlerde Samsung da hem yapay zekâ destekli ve hem de ikili pişirme özellikli fırının tanıttı. Resmen devrim niteliğinde görülen ve piyasaya damgasını vuran bu ürüne yönelik tüm detaylar ve teknik özellikleri de belli oldu.

Yapay zekâ kontrollü Samsung WD90T654DBE1AH Kurutmalı Çamaşır Makinesi çıktı!

Teknoloji denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Samsung, yapay zekâ kontrollü kurutmalı çamaşır makinesini müşterilerinin beğenisine sundu. Ürünün teknik özelliklerini ve fiyatını paylaşan Samsung, kredili ödem imkânının da bulunduğunu açıkladı.

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.

Gayrimenkul sektöründe yapay zeka ve veri analitiği uygulamaları masaya yatırılacak!

GYODER-YTÜ Teknopark iş birliği ile Türkiye’de ilk defa yapılan ve büyük ilgi gören sertifika programı kapsamında ‘Yapay Zeka ve Veri Analitiğinde Sektör Uygulamaları’ konuşulacak.

Bechkam ailesi kır evlerinin bahçesine ada yaptırıyor! 

David ve Victoria Beckham çifti, Cotswolds’ta bulunan evleri için servet harcamaya devam ediyor. Daha önce evlerinin bahçesine yapay göl yaptırma kararı alan çift, gölün üzerine ada inşa edecek.

GABORAS VE G4S’den gayrimenkul güvenliğinde yapay zeka devrimi!

Şimdiye kadar gayrimenkulün finansal ve teknik durumlarını analiz imkanı sunan GABORAS, dünyanın en büyük güvenlik şirketi G4S ile yaptığı işbirliği kapsamında artık risk durumunu da eş zamanlı izleyip, analiz ederek raporlayabilecek. 

Hong Kong'a 80 milyar dolarlık yapay ada projesi!

Hong Kong'da konut sorununu çözmek için yeni bir proje hayata geçirilmesi planlanıyor. Ülkeye 80 milyar dolarlık dünyanın en büyük yapay adası inşa edilecek.

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!

Hong Kong yeni konutlar için 64 milyar dolar maliyetli yapay ada inşa edecek.  Hong Kong'da alan yetersizliğinden dolayı inşa edilmesi planlanan 'yapay ada' çevresel ve politik tartışmalar yarattı. 

3. havalimanında yapay zekayla yabancı cisim takibi!

Bu yıl içinde açılması planlanan 3. havalimanında yabancı cisim takibi, yapay zekâyla yapılacak. 3. havalimanına giren kuşun türü tespit edilecek...

Fikirtepe'de ada ada son durum!

Kentsel dönüşüm denildiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Fikirtepe'de neler oluyor? İşte Fikirtepe'de ada ada son durum...

Esentepe DKY Ada açık adres!

"Ada Kartal'a geliyor" sloganıyla basına tanıtılan Esentepe DKY Ada Evleri 796 daireden meydana geliyor. Esentepe DKY Ada açık adres bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Akdeniz'e yapay ada geliyor!

İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'e yapay ada yapılacak. Gazze açıklarına yapılacak ada, 525 hektarlık alanda yer alacak.

çinde yapay ada mı yapılıyor Haberi

çinde yapay ada mı yapılıyor

Çin, bölgedeki sınır tartışmalarına rağmen mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek sınırlarını genişletiyor ve burada yedi ada oluşturmayı planlıyor.


YAPAY ADA BİTMEK ÜZERE


Bu bölgede sınırlar konusunda devletlerarası büyük gerilim yaşanırken Çin'in 'yapay ada' ile sınırlarını genişletmesi civar ülkelerin dikkatini çekiyor. Çinli yetkililer, denizin tabanından alınan tortuların mercanlara dökülmesiyle yapılan adaların bitmek üzere olduğunu duyurdu. Asya Deniz Ulaşım Direktörü Mira-Rapp Hooper " Çin'in sınırlarıyla ilgili birçok iyileştirme projesi vardı, bu projenin çoğu bitti şimdi yapım aşamasında" dedi.



'YAPAY ADALARLA' ÇİN SINIRLARI GENİŞLETİYOR


Çin, adalara; limanlar, askeri binalar ve uçak savar inşa ederken, genişlettiği adalarla şuana kadar sınırını 500 mil aştı. Adaların büyük askeri birlikler için uygun olmadığı ancak bölgenin hava ulaşımı ve deniz petrolleri açısından bir hayli kullanışlı olduğu ifade ediliyor.


Adaları genişletmeye...