04 / 05 / 2024

Çinli şirket ile Osmangazi Elektrik Dağıtım anlaşması

Çinli şirket ile Osmangazi Elektrik Dağıtım anlaşması

China Machinery Engineering Corporation, GUOXIN International Investment Corporation ( GXIIC ) adlı Çinli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım 'ı alıyor. OEDAŞ, birçok ile elektrik dağıtımı sağlıyor.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

IC İbrahim Çeçen Holding'ten 1.4 milyar TL'lik yeni gayrimenkul şirketi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nu hizmete alan IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, 1 milyar 448 milyon 726 bin 770 TL sermaye bedeli ile yeni gayrimenkul şirketi kurdu. İşte o şirket ile ilgili detaylar... 

Hakan Bucak'tan yeni gayrimenkul şirketi! 

Mars International, Mars Internatıonal Gayrimenkul Anonim Şirketi'ni kurdu. İşte yeni şirket ile ilgili tüm detaylar...

Artık bitti! Volvo'da bir devrin sonu! Tarih vererek açıkladılar

Çoğunluğu Çinli şirket Geely'e ait olan otomobil devi Volvo, 2024 yılı itibarıyla dizel motorlu araç üretimini sonlandıracağını açıkladı.

Akfen Holding'ten iki yeni şirket! 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iki yeni şirket yatırımına imza attı. Akfen Holding, Şişli'de toplam 82 milyon 761 bin 692 TL'ye iki yeni şirket kurdu. İşte o iki şirket ile ilgili merak edilenler... 

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Xiaomi’den kara haber! O telefonlar artık üretilmeyecek!

Xiaomi CEO'su Lei Jun'un açıklamasına göre, artık küçük ekranlı telefon üretmek istemeyen Çinli şirket, kullanıcıların tercihlerinin büyük ekranlara doğru kaymasıyla küçük ekranlı telefon pazarının giderek küçüldüğünü belirtti.

Borçlu Çinli emlak şirketlerini yüklü ödemeler bekliyor!

Küresel piyasalar borç krizindeki Çinli şirketlerle ilgili gelişmeleri takip ediyor. Krizin ortasındaki şirket Evergrande'nin yönetim kurulu başkanı hisse satmaya start verirken, Aralık'ta Çin'in önemli şirketleri yüklü ödemelerle karşılaşacak.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Erden Timur iki yeni şirket kurdu!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nuh Hakan Oflazer, Meryem Sövüt ve Musa Timur ile yeni şirket kurdu. Nef Arsa ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi ve Timur Arsa ve Yapı Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de kuruldu. 

Cem Hakko, Kaan Namlıcı ve Jaklin Güner yeni şirket kurdu!

Cem Hakko, Kaan Namlıcı ve Jaklin Güner yeni şirket kurdu. Residence43 Otelcilik Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi Üsküdar'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Çinli emlak devi Evergrande temerrütten kurtuldu!

Çinli Evergrande Group, kupon ödeme vadesi 23 Eylül tarihinde sona eren dolar cinsinden tahvilin ödemesi için bugün para aktardı. Eğer bu yapılmasaydı şirket resmen temerrüte düşecekti, şimdi ise Evergrande hisseleri yüzde 5.4 değerlendi. 

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi ile dünyanın en büyük borsalarından Binance önemli bir açıklamada bulundu. Şirketler Çinli yatırımcıları kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Çinli şirket ile Osmangazi Elektrik Dağıtım anlaşması Haberi

Çinli şirket ile Osmangazi Elektrik Dağıtım anlaşması

China Machinery Engineering Corporation, GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC) adlı Çinli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin yüzde 75'ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak için anlaştı.



Çinli şirketin açıklamasında hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı belirtildi.Merkezi Eskişehir’de bulunan OEDAŞ, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtımı yapıyor. Türkiye’deki nüfusun yüzde 3.6’sı ve abone sayısının yüzde 4’ü bu bölgede...