13 / 05 / 2024

çipli kimlik

çipli kimlik

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Eski ehliyet ve kimlik yenileme süresi uzatıldı mı?

Ehliyet ve kimlik yenilemede son tarihler ne zaman?  Bu süreçte vatandaşların eski tip kimlik ve ehliyetlerini verilen son tarihe kadar yenilemeleri  gerekmektedir. 2016'da başlayan çipli kimlik çıkartmayanlar için son tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

5 milyon kişi ehliyetini taşıdı... Ücretsiz yükleniyor...

Çipli kimlik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85'i çipli kimlik kartı kullanmaya başladı. Ehliyet özelliği yüklenmiş çipli kimlik kartı kullananların sayısı ise 4 milyon 744 bin 867'ye çıktı.. Yeni tip sürücü belgesi, çipli kimlik kartına ücretsiz olarak yükleniy

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Hangi yapılar Enerji Kimlik Belgesi dışında kalacak?

Enerji Kimlik Belgesi alımında son bir haftaya girildi. Enerji Kimlik Belgesi vermekle yetkili şirketlerde ise büyük yoğunluk yaşanıyor, telefonlar kitlenmiş durumda. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınacak? Eski binada oturanlar nereye başvuru yapacak? İşte tüm merak edilenler...

Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda kiralama bile yapılamayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda; 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak" şeklinde konuştu.

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi alımında son hafta!

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım ya da kiralanması yapılamayacak.

Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

Enerji Kimlik Belgesi 1 Ocak 2020 itibarıyla zorunlu hale gelecek. Peki Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

Enerji kimlik belgesi ücreti!

Enerji Kimlik Belgesi , 1 Ocak itibariyle Türkiye'de tüm binalarda zorunlu olacak. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi ücreti ne kadardır?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nedir?

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini sağlamak amacıyoa çıkarılan enerji kimlik belgesi 2020 yılı itibariyle zorunlu hale geldi. Peki, Enerji Kimlik Kartı nedir?

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Başvuruda istenen belgeler nelerdir? Hangi kuruluştan alınır? Başvuruyu kim yapacak? Daire başına ücreti ne olacak? Geçerlilik süresi kaç yıl olarak belirlendi? İşte 6 soruda Enerji Kimlik Belgesi...

Enerji Kimlik Belgesi için geri sayım başladı!

Türkiye’de mesken olarak kullanılan tüm binaları kapsayan Enerji Kimlik Belgesi zorunlu hale geldi. 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile enerji kimlik belgesi olmayan yapılar alıp satılamayacak.

çipli kimlik Haberi

çipli kimlik

Peki, Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? İşte yeni kimlik randevusu bilgileri ve fiyat listesi…

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme neticesinde ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girmişti. Ve İçişleri Bakanlığı 21 Eylül 2020’de devreye aldığı başka bir  yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi olmuş oldu.

Yeni çipli kimlik kartı uygulaması ile vatandaşların kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalkmış oldu. 

'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla sürücü belgelerinde yer alan bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrı bir sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bunun içinde vatandaşların yapması gereken tek şey, İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlamak.
 

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Ehliyetini yenilemek isteyenler için...