01 / 05 / 2024

çıralı sahili dinlenme alanı

çıralı sahili dinlenme alanı

Antalya'da dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen ve 1'inci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan Çıralı sahilinin orman içi dinlenme yeri olarak kiralanması işlemi, mahkeme tarafından iptal edildi...

Antalya Çıralı sahilinin dinlenme yeri olarak kiralanması iptal edildi!

Antalya'da dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen ve 1'inci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan Çıralı sahilinin orman içi dinlenme yeri olarak kiralanması işlemi, mahkeme tarafından iptal edildi.

Yalova Armutlu'ya Göral Termal Tatil Köyü!

Göral Sağlık Hizmetleri ve Yapı tarafından, Yalova Armutlu'ya Göral Termal Tatil Köyü projesi yapılacak. Göral Termal Tatil Köyü projesi yaklaşık 42 milyon 500 bin TL'ye malolacak.

Güral Vit iddialı ürünleriyle Unicera'da!

Güral Vit, Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek hem ulusal hem de uluslararası 27. Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da iddalı ve birbirinden farklı tasarımlarıyla yer almaya hazırlanıyor.

Karaot Sahili yat çekek imal projesi iptal edildi!

Fethiye'nin Karaot Sahili'ne yapılmak istenen yat çekek imal yeri projesine bilirkişiden olmaz raporu geldi. Raporda sahilde yaşayan caretta carettalara olumsuz etkileyeceği ve telafisi imkansız zararlar vereceği belirtildi.

Kayseri'de 6.8 milyon TL'ye kiralık dinlenme tesisi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Yeşilhisar ilçesi, İçmece Mahallesinde bulunan dinlenme tesisleri 6 milyon 850 bin TL'ye Kapalı Teklif Usulü ihalesi ile 10 yıllığına kiraya veriliyor.

Tuğral İnşaat Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğral İnşaat Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi 12 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile Sultangazi Cebeci Mahallesi 'nde, Gürhan Fıstık Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Fatih Kıral fabrikayı Ömerli'ye taşıdı!

TÜRKİYE'nin en iyi mobilya markalarından Fatih Kıral, fabrikayı Ömerli'ye taşıdı. Geçen yıl 40 milyon lira ciro yapan firma, 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika için 10 milyon dolar harcadı.

1978 yılında Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule Sahili'nde 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başlamış. 5 bin fidanın dikileceği yeşil alan, 1979 yılında hizmete girecekmiş.

Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Türkiye'nin en uzun plajlarından biline sahip olan Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var, dedi.

Güral Ailesi üçüncü otelini İstanbul'a kuruyor!

Güral Ailesi, otelcilikteki üçüncü büyük yatırımı için İstanbul Güneşli'de inşaat çalışmalarına başladı. 124 milyon TL ön bütçeyle 133 bin metrekare üzerine inşa edilecek olan otel 411 odak olacak.

Konyaaltı Sahili'ne 51 proje başvuru yaptı!

Mimarlar Odası'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışmasına 51 proje başvuru yaptı. Yarışmada birinci gelen proje sahibine 60 bin lira verilecek.

Şile Batı Sahili imar planı 8 Aralık'ta askıdan indiriliyor!

Şile, Batı Sahili 1/5000 ölçekli 13 Eylül 2013 tasdik tarihli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı tadilatı 8 Aralık 2014'te askıdan indiriliyor.

Naturland’in sahibi Favori Dinlenme'ye şok dava!

Bir kamu bankasında kullandırılan krediler nedeni ile Yüce Divan’da dava konusu olan Favori Dinlenme Yerleri’nin iflası istendi. Halka açık konumdaki şirket için iflas talebinde Orman ve ve İşleri Bakanlığı bulundu.

Şile Batı Sahili imar planı itirazlardan sonra tekrar askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itirazdan sonra Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şile Batı Sahili 1/5000 ölçekli nazım imar planını ilanen askıya çıkardı. İşte Şile Batı Sahili imar planı...

çıralı sahili dinlenme alanı Haberi

çıralı sahili dinlenme alanı

Antalya’da dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen, 1'inci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan Çıralı sahilinin orman içi dinlenme yeri olarak kiralanması işlemi, mahkeme tarafından iptal edildi.


Kemer İlçesi'ne bağlı Ulupınar Köyü'nde bulunan ve caretta caretta'ların üreme alanı Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan 1'inci Derece Doğal Sit Alanı Çıralı Sahili'ndeki 18 dönümlük alanın, orman içi dinlenme yeri haline getirilmesi ve kiralanması işlemi mahkeme tarafından iptal edildi.


Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 'orman içi dinlenme yeri olarak kiralanmasında sakınca yoktur' yönündeki kararının ardından, 2011 yılı Temmuz ayında Orman Genel Müdürlüğü'nce yıllık 5 bin lira bedelle Ormanspor'a kiralanan alan, aynı gün imzalanan 'sponsorluk sözleşmesi' ile Ormanspor tarafından yıllık 55 bin liraya bir turizmciye 'günübirlik alan' olarak işletilmek üzere...