16 / 05 / 2024

Çırçıp-Telhamut enerji iletim hattı acele kamulaştıma kararı

Çırçıp-Telhamut enerji iletim hattı acele kamulaştıma kararı

“154 kV Çırçıp-Telhamut Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci el otomobil satışında büyük tuzak: Önce fiyatları düşürüp sonra aksesuar bahanesiyle şişiriyorlar

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi. Önce fiyatları düşürüp sonra aksesuar bahanesiyle fiyatları şişiriyorlar...

Ada İnşaat Petrol Ürünleri Elektrik Enerji Temizlik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ada İnşaat Petrol Ürünleri Elektrik Enerji Temizlik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ada İnşaat Petrol Ürünleri Elektrik Enerji Temizlik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı. 

En az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında maaş bağlanıyor?

Çalışma hayatının sonunda emeklilik hakkı elde etmek için minimum prim ödemesi ne kadar olmalı, Az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında emekli olunuyor? İşte detaylar...

Erzincan'da hasar görüp tadilat yapılmayan binalar gözden geçirilmeli!

Erzincan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Mengi Erzincan depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depremde ağır ve orta hasar gören yapılar üzerinde envanter çalışması yapılıp yapı stoklarının kontrol edilmesi gerekiyor." dedi.

Şok iddia: Duvarları çatlak binaları badana yaptırıp satıyorlar!

Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, yapımı tamamlanan çok katlı bodrumlu apartmanların altının su dolduğunu söyleyerek, "Temeli su dolduktan sonra duvarlarında çatlaklar meydana gelen evler, ev sahipleri tarafından badana yaptırılıp satışa çıkartılıyor" diye konuştu.

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sıfır Karbon Çevre Enerji Sanayi Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Azili tarafından kuruldu. 

Silivri RES TM Enerji İletim Hattı plan tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, 154 KV Yamaçtepe 2. RES TM - Seymen Çöp Gaz TM - Silivri RES TM Enerji İletim Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Ürgüp'te acele kamulaştırma yapılacak!

Ürgüp-Çinkur Enerji İletim Hattı Projesi için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak..

O-P Grup Enerji Maden Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

O-P Grup Enerji Maden Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Pala, Ali Şafak Öztürk ve Kemal Oğuz Pala ortaklığında kuruldu.

Emlakkulisi.com Editörü Pınar Doğan evlendi!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'un Editörü Pınar Doğan ile Yunus Çakır dün akşam evlendi.

Emlakkulisi.com Editörü Pınar Doğan evleniyor!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'un Editörü Pınar Doğan ile Yunus Çakır evleniyor. Çiftin düğünü 7 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

Çırçıp-Telhamut enerji iletim hattı acele kamulaştıma kararı Haberi

Çırçıp-Telhamut enerji iletim hattı acele kamulaştıma kararı

BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/8007

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV Çırçıp-Telhamut Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” kapsamında ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 27/7/2015 tarihli ve 1006 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 10/8/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

                                                                                             ...