05 / 05 / 2024

Çoban Mektebi restorasyon

Çoban Mektebi restorasyon

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Keçiören’de bulunan ve Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün de kaldığı Çoban Mektebi'nin restore edilmesini istedi.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Bursa Ziraat Mektebi restore ediliyor!

Bursa’nın en köklü eğitim ve öğretim kurumları arasında yer alan Bursa Ziraat Mektebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Keçiören'deki Çoban Mektebi'nin restore edilmesi isteniyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Keçiören’de bulunan ve Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün de kaldığı Çoban Mektebi'nin restore edilmesini istedi.

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Fatih Üsküplü Yahya Efendi Sıbyan Mektebi restore edildi!

Emin Sinan Mahallesi Kadırga Limanı Caddesi’nde yer alan ve korunması gereken anıt eserlerden biri olan Üsküplü Yahya Efendi Sıbyan Mektebi’nin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restore edildi!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Darıca İskoliye Mektebi ve Tekel Binası restorasyonu devam ediyor!

Darıca Belediyesi ile Kocaeli Valiliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Darıca İskoliye Mektebi ve Tekel Binası Restorasyon Uygulama Proje çalışmaları hızla ilerliyor.

Kocaeli Darıca İskoliye Mektebi restorasyonu hızla sürüyor!

Darıca Belediyesi ile Kocaeli Valiliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Darıca İskoliye Mektebi ve Tekel Binası Restorasyon Uygulama Proje çalışmaları hızla ilerliyor.

Kocaeli Darıca İskoliye Mektebi'nin restorasyonu başladı!

Darıca Belediyesi ile Kocaeli Valiliği arasında imzalanan protokol gereği Darıca İskoliye Mektebi ve Tekel Binası'nın restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyonun 2 yıl süreceği belirtildi.

Melikgazi'deki Jandarma Mektebi restore ediliyor!

Melikgazi Belediyesi tarafından destek verilerek restorasyon çalışmaları süren asırlık Jandarma Mektebi eski haline kazandırılacak. Memduh Büyükkılıç, asırlık Jandarma Mektebi'nin Melikgazi Belediyesinin desteği ile ayağa kaldırıldığını söyledi.

Gebze'deki Çoban Mustafa Paşa Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Mimar Sinan'ın önemli eserleri arasında yer alan Gebze'deki Çoban Mustafa Paşa Külliyesi bugün açılacak. Mimar Sinan'ın 1522'de Gebze'ye kazandırdığı külliyede bir yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Çoban Mektebi restorasyon Haberi

Çoban Mektebi restorasyon

Ankara Keçiören’de bulunan ve Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün de kaldığı tescilli simge yapılardan olan ‘Çoban Mektebi’ kaderine terk edildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, binanın metruk haline tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çoban Mektebi'ni restore etmesini istedi. Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kültür Bakanı, Milli Mücadele'nin Anadolu'ya yayılmasına tanıklık eden bu yapının tahrip edilmesine engel olamıyorsa, koltuğunda bir dakika bile oturmamalı” diye konuştu.


1895-1897 yılları arasında inşa edilen Çoban Mektebi, Atatürk ve Heyet-i Temsiliye üyelerine ev sahipliği yapmıştı. Atatürk, 27 Aralık 1919'da Heyet-i Temsiliye üyeleri ile birlikte Ankara'ya geldiğinde bu binaya yerleşerek, mücadelenin ateşini...